Trestegsrutin för fet hy

Om du upplever din hy som oljig och ofta får finnar har du förmodligen en överproduktion av talg. Detta innebär att du har en fet hy och för att kunna optimera din hudvårdsrutin behöver du veta vilka produkter som passar just din hudtyp bäst.

ACO:s produktserie Spotless är här för att hjälpa dig! Med en enkel trestegsrutin rengör, återfuktar och punktmarkerar du din hy med de ingredienser som passar dig.

Just nu har vi på Apoteket 20% på hela serien, läs mer om hur du använder produkterna lite längre ner.

Steg 1: Rengör

En fet hud beror på en överproduktion i talgkörtlarna. En ansiktstvätt som innehåller salicylsyra är bra då den förebygger finnar och pormaskar och rengör på djupet – du vill bli av med döda hudceller och talg som samlas.

Avsluta med en toner som du applicerar med en bomullspad för att få bort den sista smutsen.

Steg 2: Återfukta

En fet hy behöver även fukt, men eftersom den ofta kan kännas oljig och glansig, är det bra att använda produkter som mattar ner och absorberar överflödigt fett. En återfuktande gelkräm lugnar huden och täpper inte igen porer.

Har du mycket problem med finnar är en mer aktiv gelkräm, innehållande exfolierande salicylsyra att rekommendera.

Steg 3: Punktmarkera

Vill du täcka dina finnar under dagen gör du det bäst med ett färgat täckstift som samtidigt verkar uttorkande. Stiftet fungerar som en concealer, men innehåller också uttorkande zinkoxid som drar ut orenheterna.

Du kan också använda punktmarkering under natten för att effektivt torka ut finnar och minska orenheter. Applicera på dina problemområden och låt verka medan du sover.

Vid behov! Steg 4: Behandla

Har du mild till måttlig akne kan en specifik aknekräm behövas för att få huden i balans. Krämen motverkar aknebakterier och hjälper till att återställa hudens naturliga pH-balans, samtidigt som den skyddar mot bakterier, smuts och damm.