Otrivin

Otrivin är en serie receptfria läkemedel som minskar svullnaden och underlättar att du kan andas fritt med näsan vid förkylning. I förkylningstider är det många som har problem med täppt och rinnande näsa. Beroende på om man har ett eller båda av dessa besvär går de att lindra med olika sorters Otrivin, vilket underlättar både under dagen och när du ska sova.

Nässprayerna från Otrivin innehåller alla den aktiva substansen xylometazolin och tack vare att de finns i olika styrkor finns en spray för alla förkylda i familjen – även för barn från 1 år. Läs alltid instruktionerna på bipacksedeln innan användning.

Typer av nässpray från Otrivin

Traditionell nässpray från Otrivin har avsvällande effekt efter bara några minuter. Nässprayen finns både för vuxna (från 12 år) och för barn (1-12 år). Vuxna kan också välja Otrivin Menthol som ger en uppfriskande och svalkande känsla. Använd sprayerna max 10 dagar i följd.

Har du som vuxen dessutom problem med rinnande näsa kan du använda Otrivin Comp som både minskar svullnaden i näsan och rinnsnuvan. Otrivin Comp innehåller förutom xylometazolin även den aktiva substansen ipratropium. Läs bipacksedeln noga innan användning. Otrivin Comp kan användas från 18 års ålder och högst 7 dagar i följd.

Läs mer information under varje enskild produkt från Otrivin.