Flux

Flux är ett varumärke som erbjuder produkter för en god munhälsa. 2007 utvecklades Flux Original Coolmint på Kungsholmen i Stockholm, sedan dess har sortimentet vuxit. Utvecklingen gjordes och gör fortfarande tillsammans med svensk tandvård.

Flux fluorskölj innehåller en hög fluorhalt om 0,2% NaF och fungerar på två sätt:

  • Den stärker tandemaljen och blottlagda rotytor så att karies inte uppstår.
  • Befintliga kariesangrepp kan utvecklas långsammare eller stanna upp helt.
Flux logo

Flux finns i många olika smaker för att du ska hitta din favorit. För barnen finns Flux Junior med smaker som barnen själva varit med och tyckt till om.

Förutom Sveriges mest använda fluorskölj så hittar du även tuggummin och tandkräm i sortimentet. Produkterna rekommenderas av Tandläkarförbundet, vars symbol pryder produkternas förpackningar.

Flux - mot dålig andedräkt och torr mun

Inom varumärket finns dessutom Flux Fresh – produkter för en god andedräkt. För en torr mun finns Flux Dry Mouth, en serie produkter för ökad salivproduktion. Dessa innehåller även fluor.

Alla produkter är utvecklade tillsammans med svensk tandvård och är helt fria från alkohol. Flux-produkterna är inte testade på djur och innehåller inte heller ingredienser av animaliskt ursprung. Flux rekommenderas ofta av tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor.

Köp dina produkter från Flux hos oss på Apotek Apoteket AB och ta hand om dina tänder och din mun. Har du fluxat idag?