Mabs - Ditt stöd i livet

Mabs har i årtionden försett ömma och svullna ben med kompressionsstrumpor. Användningen av kompressionsstrumpor är en beprövad och väl dokumenterad metod för att öka blodcirkulationen, samt närings- och syreutbytet i musklerna. Mabs har en bred kollektion kompressionsstrumpor för alla typer av behov och tillfällen.

Mabs logo

Mabs kompressionsstrumpor har kliniskt bevisad effekt mot trötta ben och svullna fötter med ett tryck på 15-21 mmHg. Trycket är som högst vid ankeln och avtar upp mot knät vilket gör att blodcirkulationen ökar. I Mabs sortiment finns i en rad olika material och modeller för att möta olika behov. Välj mellan Mabs Nylon, Bomull, Work, Design och Comp för att hitta rätt strumpa för just ditt liv och din vardag. Samtliga Mabs kompressionsstrumpor, oavsett modell och kvalitet, är klassade som medicinska kompressionsstrumpor.

Kompression och träning

Många skidlöpare, cyklister och andra idrottare använder medicinska kompressionsstrumpor för att prestera maximalt. Det ökade närings- och syreutbytet i musklerna ger dig optimala förutsättningar för att prestera på topp. Kompressionsstrumpor gör också att återhämtningen efter fysiska aktiviteter går snabbare, vilket förhindrar träningsvärk. Välj bland vårt Comp- och Activesortiment med strumpor med ull för kalla dagar, tunnare strumpor för träning inomhus eller strumpor som är fuktavvisande för de blöta aktiviteterna.

Kompression och graviditet

Under graviditeten transporterar blodsystemet 20 % mer blod än normalt och den höga koncentrationen av hormoner förslappar bindväven. Dessutom trycker den växande livmodern på venerna och många kvinnor får problem med åderbråck under sin första graviditet. Regelbunden motion och användning av kompressionsstrumpor tidigt i graviditeten minskar risken för åderbråck och blodpropp.

Kompression och arbete

När vi sitter eller står mycket försämras blodflödet vilket kan leda till att venerna utvidgas och de klaffar som skall transportera blodet tillbaks till hjärtat inte längre kan slutat tätt. Detta leder ofta till trötta, tunga och svullna ben. Med kompressionsstrumpor ökar blodcirkulationen som i sin tur förhindrar att blodet samlas i benen. Mabs Work är en tunn och luftig strumpa som passar perfekt för en lång dag på jobbet.

I Mabs sortiment finns också stödbandage och fotprodukter som ger stöd och lindring vid smärttillstånd.