Teddykompaniet

Teddykompaniet i Båstad AB designar, producerar och säljer mjukisdjur och babyprodukter. Produkter är bland annat CE-märkta. Mjukisdjuren är tillverkade för att leka med, liten som stor.

Det började i ett garage...

För nästan 30 år sedan började idén med mjuka djur att gro i bakhuvudet hos Raili Norling. Det hela började med att vara distributör i Skandinavien för ett par Europeiska märken som väldigt snart inte visade sig ha rätt känsla, form och glädje till dem små för den skandinaviska marknaden.

Raili ringde dottern Anna och sa "Vi ska göra nallar! Kom hit!". Kort därefter åkte Raili och Anna på sin första resa till Kina med egna skisser och idéer i bagaget, och det var början till vad Teddykompaniet i Båstad är idag. Även sonen Daniel involverades i att driva företaget och tillsammans ritade, skissade och utvecklade familjen sina artiklar och man växte snabbt till 15 anställda på huvudkontoret i Båstad där man även har sitt lager. I Sverige, Finland och Danmark har Teddykompaniet egna säljare som besöker butikerna och i Europa och andra delar av världen samarbetar företaget med distributörer med lika stor passion och värdegrund för produkterna.

2014 såldes företaget till Baby Invest i Malmö AB, ett företag som redan hade erfarenhet av att producera och marknadsföra baby- och barnprodukter.

Teddykompaniet vill göra skillnad för barn. Sedan ett par år tillbaka samarbetar Teddykompaniet med Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus som verkar för att miljön inom sjukhuset ska underlätta barnens vistelse och påskynda deras tillfrisknande. Tillsammans med Friends och Alfons Åberg har Teddykompaniet även tagit fram en Alfons Åberg mjukisfigur som stödjer Friends arbete mot mobbning. Friends är en icke-vinstdrivande organisation som utbildar skolor, förskolor och idrottsföreningar i det förebyggande arbetet mot mobbning.

Teddykompaniet följer strängt alla regler och lagar som finns för mjuka djur och leksaker. CE enligt EN71 är märkningen.