Salvequick

Olika typer av Salvequick plåster.

Salvequick har erbjudit läkande sårvård sedan 1947. I det breda sortimentet inom sårvård och fotvård finns produkter som förebygger, behandlar, skyddar och läker mindre sår, skador och andra besvär. Så att du kan fortsätta att leva ditt liv fullt ut!  I sortimentet kan du bland annat hitta vattentäta plåster som Aqua Block och Aqua Cover, flexibla textilplåster, vattenavvisande Aqua Resist, tröstande barnplåster med olika spännande motiv och skavsårsplåster som förebygger och skyddar skavsår.   

SalvequickMED är apoteksunika specialistprodukter, plåster och förband för olika typer av sår och skador, exempelvis större skrubbsår eller operationssår där ett vanligt plåster inte räcker till. Här hittar du bland annat plåstret med medicinsk honung Natural Healing, Maxi och Aqua Cover, sterila kompresser och Shower and Bath film.  

Så tar du hand om sår

För snabbare läkning och förebygga ärr så är det viktigt att ta hand om sår på rätt sätt. 

  1. Börja med att rengöra såret och huden runt om med sårrengöring eller ljummet vatten och tvål. Torka huden runt om och lufttorka i några minuter. Tips! Använd Salvequick Wound Cleanser Spray för smidig, smärtfri och effektiv rengöring av sår.  
  2. Skydda såret med ett plåster. Välj ett plåster som täcker hela såret. Använd helst plåster som sluter tätt runt hela sårdynan och möjliggör en fuktig sårläkning. Detta då en fuktig miljö påskyndar läkningsprocessen och risken för ärrbildning och infektioner minskar 
  3. Rengör såret och byt till ett nytt plåster varje dag. Byt också plåster om det blir smutsigt eller blött. Skydda såret med plåster tills såret har läkt.