Natural Cycles

Natural Cycles är ett effektivt och certifierat preventivmedel, som även kan användas som hjälpmedel för att bli gravid. Och så mycket mer. Det är appen som ger dig kunskapen för att lära känna din kropp och verkligen förstå hur din menstruationscykel fungerar.

Med Natural Cycles 6 månader naturligt preventivmedel får du 6 månader med tillgång till Natural Cycles unika algoritm, instruktionsmanual samt en basaltermometer. Allt i en och samma förpackning.

Läs mer

Varför Natural Cycles?

Effektivt preventivmedel 
Kliniska studier har visat att Natural Cycles är effektivt som preventivmedel med ett Pearl Index för typisk användning på 7.0. 

Pearl Index på 7.0 innebär att 7 av 100 kvinnor blir gravida inom ett år vid typisk användning av Natural Cycles.

CE certifierad
Natural Cycles är backad av klinisk forskning och har certifierats som en medicinteknisk produkt avsedd att användas som preventivmedel.

Lär dig för livet
Natural Cycles appen som bygger på en unik algoritm är så mycket mer än ett preventivmedel. Du lär känna din kropp och din unika menscykel, få hjälpfulla notiser om när PMS och mens är på väg samt prognoser för flera cykler framåt.

Hur funkar det?

Du mäter, vi analyserar
Du mäter din temperatur på morgonen direkt när du vaknar, innan du kliver ur sängen. Denna temperatur är en indirekt mätning av dina hormonnivåer och den information som vår app behöver för att effektivt analysera din cykel och visa en röd eller grön dag.

Allting är i siffrorna
Du kommer att behöva en basaltermometer med två decimaler, inte en vanlig febertermometer. Du placerar termometern under tungan, så långt bak som möjligt, och klickar på knappen för att starta den. När den piper så fyller du i din temperatur i appen. Termometern sparar ditt senaste värde, så du kan läsa av det igen senare.

Hjärnan bakom appen
Natural Cycles består av en unik algoritm som tar din temperatur och många andra faktorer, såsom spermieöverlevnad, temperaturfluktuationer och oregelbundenheter i cykeln, i beräkning. Den detekterar inte bara ägglossning, din fertilitet och de olika stadierna av din cykel, utan beräknar även noggrant prognoser för kommande cykler. Den är kliniskt testad för att kunna detektera och förutsäga ägglossning med hög precision.

Använd bara skydd när du behöver
Vår algoritm kommer att analysera din cykel och säga dig exakt när du behöver använda skydd eller kan njuta av mer sexuell frihet. Kom ihåg att Natural Cycles inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar på något vis. Det kan ta upp till några månader för algoritmen att lära känna just din unika cykel. Så du kan vänta dig mer röda dagar i början, och i genomsnitt 10 röda dagar efter 2-3 cykler.

Fler gröna dagar
Du kan även lägga till övrig data i appen såsom mens och ett LH-testresultat. LH står för luteiniserade hormon och hjälper till att detektera ägglossning (även känt som ägglossningstest). Detta är ett enkelt urintest du kan ta ett par dagar, innan förväntad ägglossning. De kan hjälpa dig att få fler gröna dagar men är inte kritiska för att algoritmen ska fungera effektivt.

Ladda ner användarinstruktioner

Fäll ihop artikeln
Natural Cycles
Visar 1 produkt
Bild på Natural Cycles preventivmedel

Natural Cycles preventivmedel

CE Certifierat 1 st Preventivmedel

  • CE Certifierat
  • Inklusive 1 Basal-termometer och Natural Cycles abonnemang i 6 månader
  • Certifierat preventivmedel med Pearl index 7.0. För mer information se nedan under Effektivt preventivmedel
499 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar