Benegast

Ungefär 8 av 10 svenskar får någon form av mag-tarmproblem någon gång under ett år. De vanligaste problemen är halsbränna, förstoppning, diarré och gasbesvär. Ofta drabbas man av flera av dessa problem och inte sällan är de relaterade till en stressig vardag, resa eller vilken typ av mat vi äter. Det finns många knep vi kan ta till för att hjälpa vår mag-tarmkanal att må bättre.

Benegast® är en serie produkter som hjälper dig att återfå och behålla en hälsosam funktion i mag- tarmkanalen.

Halsbränna – Reduflux

Idag söker merparten av oss efter en snabbt verkande behandling mot halsbränna. När du börjar en kur med långtidsverkande läkemedel kan du de första dagarna ha god nytta av en direkt lindring. Reduflux ger direkt och långvarig lindring, upp till fyra timmar, av halsbränna och sura uppstötningar. Reduflux har en uppfriskande smak av pepparmint och finns i praktiska vätskepåsar eller som tuggtabletter. Reduflux kan användas av vuxna och barn från 12 år samt vid graviditet.

Diarré – Dimexanol Vuxen

Diarré innebär ofta en vattnig och lös avföring, illamående, trötthet samt att kroppen blir uttorkad. Det kan bero på matförgiftning eller turistmage under tillexempel en resa. Under vinterhalvåret känner många igen dessa symtom vid vinterkräksjuka.

Dimexanol är en dubbelverkande produkt som både behandlar diarré och påskyndar återhämtning. Dimexanol kapslar in de ämnen som orsakar diarrén samt bildar en skyddande barriär på slemhinnan. Dimexanol innehåller även socker och salter som återställer kroppens salt- och vätskebalans vilket underlättar återhämtning. Dimexanol finns som brustabletter för både barn och vuxna.

Förstoppning – Regulamine

Vad som faktiskt kan klassas som "förstoppning" varierar från person till person. En del upplever förstoppning när de inte lyckas gå på toaletten varje dag, medan andra upplever förstoppning när de inte lyckas gå på toaletten mer sällan än så. Anledningarna kan vara många: lågt fiberintag, för lite motion eller medicinering är vanligt återkommande orsaker. Det finns idag en mängd olika produkter som kan hjälpa mot förstoppning eller för dig med en trög mage.

Regulamine hjälper till att återställa och bibehålla en regelbunden tarmtömning vid trög mage eller förstoppning. Den består av 100% fibrer, psylliumfröskal och chiafrön, är fri från gluten, socker och laktos. Regulamine finns i praktiska dospåsar och är avsedd för vuxna och barn över 12 år.

Uppblåsthet / Gaser – Redugas

Gaser och uppblåsthet kan vara en besvärande känsla som ibland upplevs som ett hinder i vardagen. Gaser i magen är en subjektiv känsla av att magen är mera utspänd än vanligt. Anledningarna till dessa problem kan vara många, vanligt är att vi till exempel svalt mycket luft och/eller ätit mat som bildar mycket gaser i magtarmkanalen.

Redugas är en ny dubbelverkande produkt som ger en snabb och effektiv lindring av uppblåst mage och gasbesvär. Produkten förstör gasbubblorna samtidigt som den återställer en hälsosam tarmflora i tarmen, vilket motverkar att nya gasbubblor uppstår. Redugas finns som tuggtablett med en fräsch smak av pepparmint. Redugas tas efter eftermåltid, eller vid läggdags.

Lämplig från 18 år.