NUK

NUK erbjuder babyprodukter inom flera områden bland annat nappflaskor, nappar och hygienartiklar. Alla nappflaskor och dinappar från NUK är fria från alla former av bisfenoler, ftalater och PVC och tillverkas i Tyskland.

NUK är originalet till den s.k. ortodontiska formen på dinappar och nappar, dvs. formen som efterliknar moderns bröstvårta under amning. Studier visar att denna form är särskilt fördelaktig vid kombinationen amning och flaskmatning.

Idag finns NUK representerat i över 120 länder världen över och erbjuder ett brett sortiment av produkter som hjälper föräldrar och barn i vardagen och som främjar en hälsosam utveckling. Alla produkter från NUK är fria från alla former av bisfenoler och ftalater. NUK har dessutom en egen svartlista av ämnen som är strikt förbjudna i produktion. Listan innehåller ämnen som är reglerade av myndigheter och EU, men också ämnen som är tillåtna men som NUK anser är onödiga eller ej tillräckligt forskade kring.

NUK Nature Sense

Nyligen utförda studier visar att bröstmjölken kommer från flera små kanaler från mammans bröst och NUK Nature Sense är den enda nappflaska på marknaden som efterliknar just detta. Traditionella nappflaskor har ett hål varifrån vätskan kommer. NUK Nature Sense har flera små hål. Detta skapar ett jämnare och naturligare flöde av vätska, likt mammans bröst.

Övriga fördelar med NUK Nature Sense:

  • Formen på dinappen efterliknar det naturliga, dvs. formen på moderns bröst och bröstvårta under amning
  • Extra brett läppstöd samt extra flexibelt och följsamt material som tillsammans skapar en naturlig sugprocess
  • Extra mjuk topp som anpassar sig till och samspelar med barnets mun, likt mammans bröstvårta
  • Utvecklad antikolikfunktion som låter barnet dricka likt från bröstet, utan att behöva pausa och utan att luft sväljs
  • Få delar, enkel att fylla på och skaka samt enkel att rengöra  

Flaskorna finns tillgängliga i PP (150 ml och 260 ml) och i glas (120 ml och 240 ml). Dinapparna finns tillgängliga i silikon i följande storlekar:

  • Strl. 1 (0-6 mån.) med hålstorlek Small (3 hål) för tunna vätskor såsom vatten
  • Strl. 1 (0-6 mån.) med hålstorlek Medium (6 hål) för mjölk och enklare välling
  • Strl. 2 (6 mån.+) med hålstorlek Medium (6 hål) för mjölk och enklare välling
  • Strl. 2 (6 mån.+) med hålstorlek Large (9 hål) för fullkornsvälling

NUK Genius Napp

NUK Genius är den bästa nappen från NUK. Genius efterliknar formen på moderns bröstvårta under amning och är 45 % mjukare, 9 % smalare och 35 % tunnare än sin föregångare. Sugdelen är lenare och har en extra skålning undertill som skapar maximalt med utrymme för tungan att röra sig fritt. Detta gör att Genius stödjer en hälsosam utveckling av munhåla och käke samt har minimal påverkan på tänderna.