Novalucol

Det är många som har återkommande besvär med halsbränna och sura uppstötningar. Hur ofta man upplever halsbränna och hur länge besvären varar är väldigt olika. Novalucol är ett receptfritt läkemedel som verkar syraneutraliserande och motverkar den brännande känslan som är vanligt vid halsbränna. Läkemedlet verkar inom några minuter och är ett bra alternativ för dig som vill lindra tillfälliga besvär från hals och mage.

Novalucol

Hur verkar Novalucol

Vid halsbränna är vanliga symptom sura uppstötningar och/eller att du har ont i övre delen av magen. Dessa symptom uppkommer ofta när den övre magmunnen inte håller helt tät, vilket gör att en del av magsaften från magsäcken kan åka upp i magstrupen där den kan irritera och orsaka en brännande känsla.

Novalucol innehåller de verksamma ämnena kalciumkarbonat och magnesiumhydroxid som effektivt binder och neutraliserar magsyran och ger på så sätt god effekt endast några minuter efter intaget. De tuggbara tabletterna har en frisk mintsmak och kan även delas och sväljas. Läkemedlet kan användas av gravida och ammande och är laktos- och sockerfria.