Voltaren

Voltaren innehåller den aktiva substansen diklofenak och verkar smärtlindrande, inflammationsdämpande och febernedsättande. Vanliga besvär som kan behandlas med Voltaren är mensvärk, huvudvärk, tandvärk, migrän och reumatiska sjukdomar. Det kan också användas mot feber vid förkylning. Receptfritt Voltaren finns som tabletter, gel, kapslar och plåster.

När man får en muskel- eller ledskada kan kroppens försvar reagera med en inflammation. 
Både själva skadan och inflammationen kan ge värk. Voltaren Gel innehåller den verksamma substansen diklofenak som både lindrar smärta och dämpar inflammation. Till skillnad mot tabletter som tas upp i magen, appliceras Voltaren Gel direkt där det gör ont.

Dosera rätt. Massera lätt.

Voltaren Gel finns i två olika styrkor: 23,2 mg/g och 11,6 mg/g. Var noga med att alltid dosera rätt och att massera in lätt, tills all gel trängt in i huden. Måtta upp en till två 5 eller 6 cm gelsträng, beroende på vilken styrka på gel du använde och hur stort område du ska smörja in. En 5 eller 6 cm gelsträng räcker till t.ex. ett knä och en 10 eller 12 cm gelsträng används på större områden som t.ex. rygg.

Doseringen varierar beroende på besvär och person. Det finns tillstånd då Voltaren inte är lämpligt att använda och det är flera saker du behöver tänka på innan du använder Voltaren. Läs bipacksedeln noggrant innan användning. Där finns information om hur du använder läkemedlet för bästa effekt och för att minimera risken för biverkningar.