Sluta röka med Zonnic

Zonnic Bild

Att sluta röka är svårt, men med rätt verktyg kan det bli enklare. Ett sådant verktyg är Zonnic nikotinläkemedel, som har visat sig vara effektivt för att hjälpa rökare att sluta. Zonnic portionspåsar och nikotinspray erbjuder en säker och kontrollerad mängd nikotin för att hjälpa till att minska abstinensbesvär och cravings som ofta förekommer när man försöker sluta röka. Genom att använda Zonnic tillsammans med en stöttande miljö kan rökare ha en bättre chans att uppnå sitt mål att bli rökfri. 

Zonnic logo

Vilken sluta-röka-produkt är det bästa valet för mig? 

Det finns flera olika nikotinläkemedel på marknaden eftersom alla rökare är unika och har olika behov när det gäller att sluta röka. Zonnics sluta-röka-produkter är tillgängliga som portionspåsar och munspray och var och en har sina egna fördelar. För att välja rätt produkt för dig är det viktigt att tänka på följande faktorer: 

  • Graden av nikotinstöd du behöver: Välj en NRT med en mängd nikotin som motsvarar din dagliga rökning. 
  • Ditt personliga beteende: Välj en produkt som passar din livsstil, till exempel om du är på resande fot eller om du är bekväm med att använda under längre tid. 
  • De möjliga biverkningarna: Välj en produkt med de minsta möjliga biverkningarna. Läs mer om olika biverkningar i respektive bipacksedel. 
  • Din rökhistoria: Välj en produkt som är lämplig för din rökhistoria, till exempel om du har rökt höga mängder under många kan det vara lämpligt att använda en produkt med högre nikotinnivå - till exempel Zonnic portionspåse 4mg. 

Det är också viktigt att prata med din läkare eller apotekspersonal för att få ytterligare information och råd om vilket nikotinläkemedel som är det bästa valet för dig. 

Hur använder jag Zonnic? 

Användningen av Zonnic nikotinläkemedel varierar beroende på produktformen. Här är några allmänna instruktioner: 

Zonnic portionspåse - För att använda Zonnic portionspåsar, bör du först fukta påsen lätt med tungan och sedan placera den under läppen. Låt påsen ligga där i cirka 30 minuter, och för att öka effekten, flytta runt påsen då och då. Använd en påse när du känner ett tobakssug, och i de flesta fall räcker det med 8-12 påsar per dag, med ett högst antal på 24 påsar per dag. 

Du kan successivt minska antalet nikotinpåsar du använder per dag och på så sätt gradvis minska ditt beroende av tobak. Zonnic portionspåsar kan också användas för att undvika en enskild cigarett. 

Zonnic nikotinspray - Vrid pipen åt sidan och spraya mellan tänder och kind. En dos, bestående av 1-2 sprayningar, brukar räcka när du känner ett röksug. Du bör prova dig fram till den nivå som passar dig, men högst 64 sprayningar per dag bör användas. 

Zonnic nikotinspray kan också användas som ett alternativ i situationer när det inte passar att röka. Kom ihåg att varje cigarett du väljer bort är en seger och att du tar ett steg närmare ditt mål att sluta röka.