Better You

Better You grundades 2013 med visionen att hjälpa dig och andra till en hälsosam livsstil. Tanken om naturliga kosttillskott kom till i en värld av syntetiska ämnen, socker och snabbmat. Det startade i en tid då trenden och livsstilen handlade om att det skulle gå snabbt och att allt skulle ge snabba resultat som inte är hållbart för en hälsosam livsstil. Med mångårigt arbete inom hälsa och kosttillskott har vi sett mycket bra saker, men också mindre bra saker och en del riktig dåliga. Det var ur dessa ohållbara trender som Better You föddes. En idé om att göra världen bättre, med fokus på människors hälsa, genom en hållbar och hälsosam livsstil. 
 
Genom lång erfarenhet från hälsokostbranschen och gedigen research skapades Better You - Naturliga kosttillskott, som bygger på tre värdeord: naturligt, hög kvalité och sockerfritt. 
Vi lever idag efter samma värdeord, men har också lagt till orden omtanke och glädje. Det ska vara roligt att leva hälsosamt och det ska vara hållbart både för oss och vår miljö.
 
I vissa perioder i ditt liv kan vi eller våra produkter finnas där för dig. Vi är det lilla extra som kan behövas för att få dig att må bra. Det kan handla om kosttillskott under stressiga perioder då du har svårt att sova, du äter vegansk kost och inte får i dig tillräckligt med B12- vitamin, eller du är mycket inomhus och behöver D-vitamin. Det finns perioder då man behöver lite hjälp och då vill vi att den ska vara av god kvalité. 
 
Det vi skapar och gör idag påverkar oss imorgon! 

VÅRA PRODUKTER

Hela 90% av våra kosttillskott är producerade i Sverige, våra råvaror är inhämtade från världens alla hörn för att hitta den bästa kvalitén. Ingredienserna är oftast kombinerade med andra näringsämnen som verkar i synergi för att öka biotillgängligheten, det vill säga effekten och upptagningsförmågan i kroppen. Våra kosttillskott innehåller bara naturliga ingredienser och är sockerfria.
 
Vi försöker alltid leta efter ekologiska råvaror, om möjligt göra produkterna veganska och givetvis helt utan syntetiska ämnen. Nya produkter tas fram utifrån efterfrågan, forskning och trender. Vi tummar dock aldrig på att säkerhetsställa kvalité och att produkterna är skapade utifrån ett hälsokostperspektiv och för ett hållbart liv. 
 

VÅRT MILJÖARBETE

Redan från starten 2014 valde vi att ha närproducerad tillverkning av våra kosttillskott här i Sverige, detta ur både ett miljö- och socioekonomiskt perspektiv. Vi är inte först med vårt miljöarbete, men väldigt tidiga för att vara inom hälsokostbranschen. Vi arbetar med att se över våra transporter, våra förpackningar och emballage. Vi vill självklart att vårt miljöarbete ska gå hand i hand tillsammans med att vara lika självklart att vi bara använder ekologiska och naturliga råvaror i möjligaste mån i alla våra kosttillskott och oljor. 
 
Just nu byter vi ut alla plastburkar till biobaserade polyetenburkar, producerade av sockerrör, som är ett betydligare bättre alternativ än plast som är tillverkat av fossilt bränsle.
 
Tillverkaren av biopolyetenmaterialet har också ett avtal, en code of conduct, som fabriker och leverantörer till dem måste skriva på för att fortsätta samarbetet. Deras code of conduct handlar bland annat om att deras samarbetspartner behöver uppfylla bra villkor inom odling, skörd, användning av kemikalier, vatten och arbetsförhållanden. De har till exempel förbud mot att skövla regnskogar för odling av sockerrör i bland annat Brasilien, vilket inte är en självklarhet i andra länder. 
 
Råmaterialet skickas till Sverige med båt och tåg så långt det är möjligt. I Sverige tillverkas burkarna på en fabrik i Trollhättan. Att burkarna görs i Sverige minskar utsläppen av koldioxid enormt, då råmaterialet tar mindre plats än färdiga burkar. På så sätt behövs färre transporter göras. På fabriken i Trollhättan används också bara grön el. Better You´s miljöarbete är ett ständigt pågående arbete och en självklarhet då det går hand i hand med produkternas kvalité.