Fortini - extra energi och näring vid sjukdom

När barn är sjuka, eller har nedsatt aptit från ex. medicinsk behandling, har de inte alltid lust till att äta. Men mat är viktigt, det vet vi alla. Därför kan det ibland behövas extra kalorier och näring utöver den vanliga maten. Fortini är små, välsmakande näringsdrycker utvecklade för barn i behov av extra kalorier och näring.

Fortini är näringsdrycker från Nutricia, anpassade för barn 1-12 år. Vid längre tids sjukdom, och även under kortare perioder, till exempel vid feber, halsfluss eller öroninflammation, kan det vara lämpligt att ge Fortini för att öka energi- och näringsintaget.

1 flaska (200 ml eller 125 ml) ur Fortini-sortimentet innehåller 300 kcal, vilket kan jämföras med en liten måltid. Fortini är även näringsmässigt komplett, vilket betyder att den innehåller all den näring (fett, protein, kolhydrater, vitaminer, mineraler etc.) som barnet behöver för att växa optimalt och må bra.

Fortini finns i en mängd olika smaker, storlekar och konsistenser, detta för att barnet ska kunna hitta just sina favoriter. Fortini finns i både söta, syrliga och neutrala smaker. Det är viktigt att barnet, eller den person som ska dricka näringsdrycken, hittar den variant och smak som passar personen bäst! Fortini kan drickas direkt som den, gärna väl kyld. Men det är också en mångsidig näringsdryck, som ex. kan frysas till glass eller användas i matlagning. Testa gärna att grädda extra näringsrika pannkakor genom att byta ut mjölken i pannkaksreceptet till Fortini Multi Fibre Neutral!

Fortini är livsmedel för speciella medicinska ändamål och är avsedd att användas vid sjukdom på inrådan av dietist eller läkare. Om ditt barn är sjuk under längre period och du är orolig över matintaget, prata med ditt barns läkare.