TREO

Treo banner

Treo är ett receptfritt läkemedel som finns som brustablett med de verksamma substanserna acetylsalicylsyra och koffein. Tack vare att den blandas ut med vatten kan den upplevas som skonsammare mot magen än vanliga fasta tabletter med acetylsalicylsyra.

Treo logo

Treo mot huvudvärk, smärta och feber

Treo används för att mildra lättare smärta: huvudvärk, migränhuvudvärk, mensvärk samt smärta i muskler och leder och är också febernedsättande och inflammationshämmande. Förutom acetylsalicylsyra, innehåller Treo koffein som i sig kan ha en smärtstillande effekt, som förstärker acetylsalicylsyrans smärtstillande effekt och även verkar uppiggande. Treo börjar verka inom en halvtimme, med störst effekt efter en till två timmar, och har verkan i upp till sex timmar.

Vid värk eller feber kan Treo Original eller Treo Citrus, som ger en lösning med smak av citron, vara alternativ för lindring. Vilket värkläkemedel som passar beror dock på bland annat ålder och övriga sjukdomar eller läkemedelsbehandling. Treo rekommenderas för vuxna och barn från 14 år. Ska ej ges till personer under 18 år med feber utan att läkare tillfrågats.

Är du eller försöker bli gravid ska du inte använda Treo.

Som för alla receptfria läkemedel är det viktigt att du läser bipacksedeln noga före användning.