Sinuxol

Växtbaserat läkemedel under förkylningstider

Sinuxol är ett växtbaserat läkemedel som används vid förkylning. En förkylning orsakas nästan alltid av ett virus och är en infektion som ofta involverar näsans slemhinnor. Vuxna är i genomsnitt förkylda mellan en och två gånger per år och hela 87% får problem med bihålorna när detta sker.

Inflammationen i slemhinnorna kan även täppa till bihålorna och orsaka ansamlingar av segt slem i bihålorna. Bihåleinflammation (rinosinusit) ger besvär som tryckande huvudvärk och nästäppa. Sinuxol är en kliniskt bevisad behandling av bihåleinflammation.

 

 

 

Hur verkar Sinuxol?

Sinuxol är ett växtbaserat läkemedel som behandlar bihåleinflammation med snuva och innehåller en kombination av fem olika medicinalväxter i hög koncentration. Sinuxol löser upp slemmet samtidigt som svullnaden i de inflammerade slemhinnorna minskar och underlättar andningen genom näsan.

Sinuxol har en kliniskt bevisad effekt och ger symtomlindring två dagar tidigare än utan behandling.

Så kan Sinuxol hjälpa dig:

  • Löser upp det tröga slemmet
  • Öppnar upp den täppta näsan
  • Minskar smärtan från bihålorna och därmed den tryckande huvudvärken

Sinuxol kan användas tillsammans med nässpray om man behöver snabbare symtomlindring för nästäppa.

Så används Sinuxol vid bihåleinflammation

Sinuxol används för att behandla akut bihåleinflammation med symtom som rinnande näsa, nästäppa, huvudvärk, ansiktssmärta eller tryck över bröstet hos vuxna.

De dragerade tabletterna är lätta att svälja och kan användas av vuxna från 18 år och uppåt. En tablett tas 3 gånger - morgon, dag och kväll tillsammans med vätska.

Bionorica – naturligtvis! 

Bionorica är en av världens ledande tillverkare av växtbaserade läkemedel. Hos Bionorica är hela framställningsprocessen för läkemedlen samlad – från frö till färdigt läkemedel i apotekshyllan. Bionorica har producerat växtbaserade läkemedel i över 90 år och har därför en svårslagen erfarenhet på området och samarbetar idag med över 500 universitet, institut och sjukhus globalt. Läkemedlen finns i mer än 40 länder globalt.

Sinuxol produktbild.jpg