RFSU

Att förändra och förbättra människors liv har varit RFSU:s drivkraft ända sedan starten 1933. Genom sexualupplysning, utbildning och opinionsbildning vill vi slå hål på fördomar, bota kunskapsbrist och öka den sexuella hälsan, i Sverige såväl som internationellt.

Överskottet från försäljningen av alla produkter går tillbaka till ägarna; Riksförbundet för sexuell upplysning, som använder dessa resurser till att sprida information, nationellt och internationellt, inom sex- och samlevnadsfrågor. Detta innebär att varje gång du köper en produkt från RFSU är du med och bidrar till att sprida information som förbättrar människors liv både i Norden och andra delar av världen.

rfsu

RFSU's produkter på Apoteket

Bland kondomerna hittar vi Profil, Sveriges mest välkända kondom, tillsammans med en rad andra härliga varianter: extra stora, extra tunna, med glidmedel och andra kondomtyper. Du kan dessutom köpa ett MixPack där du får en blandning av kondomer från RFSU, helt enkelt en kondommix för alla liggtillfällen.

Du kan även beställa olika typer av glidmedel, graviditetstester, gel för intimrakning och mycket annat.

Intimvård och intimrakning är inte så lätt alla gånger. Många har idag problem med irritation, klåda och röda prickar efter rakning. Därför har vi tagit fram en speciellt anpassad intimvårdsserie för intimrakning. Här får du tips om hur du lyckas med rakningen.

Kondomer

Storleken har vanligtvis ingen betydelse för njutningen – man är generellt sett lika nöjda med sitt sexliv - men den kan ha betydelse, när det gäller att använda kondom. Alla kondomer passar inte heller alla personer. Det finns olika sorter och man får prova sig fram till sin egen favorit.

Är man nöjd med sig själv och inte skäms för sin njutning, är det lättare att också sätta på kondomen, och klara av den tydliga uppmärksamhet det innebär att ta på kondomen.

En del tycker att kondomen minskar känseln och njutningen på ett märkbart sätt. Det finns då tunna kondomer, som man kan prova, eller bredare varianter som gör att penisen rör sig lite mer inne i kondomen.

Kondom är det vanligaste och enda preventivmedel som skyddar mot både graviditet och sexuellt överförbara infektioner, när man använder kondomen under hela samlaget.

Gör det sköna skönare

Ibland kan det allra enklaste bli det mest avancerade. Att få torra slemhinnor händer de flesta kvinnor någon gång i livet, kanske i samband med hormonella förändringar vid graviditet, amning, klimakteriet, medicinering, sjukdom eller stress. Det är viktigt att inte ha samlag utan glidmedel om det finns för lite lubrikation, då det helt enkelt inte är lika njutbart och kan vara rent skadligt.

Och det finns en enkel lösning. Glidmedel är ett vanligt hjälpmedel som alltfler provar på. Om man tänker på hur många människor som skulle få ett bättre sexliv tack vare användandet av glidmedel, så borde många fler prova på.

Glidmedelsserien Klick från RFSU är milda och skonsamma produkter med rätt pH och god glideffekt. Parfym- och parabenfria och alltid gynekologiskt och dermatologiskt testade. Samtliga glidmedel från Klick går att använda tillsammans med kondom och sexleksaker.

Ett glidmedel är minst lika användbart även om fuktigheten är bra, då känslan blir extra skön och kan bli helt annorlunda med ett glidmedel. Många glidmedel är även utmärkta som massageoljor och kombinationen massageolja och glidmedel är ofta ett bra sätt att komma i rätt stämning. Det är ett enkelt sätt att förhöja njutningen helt enkelt.

Med hjälp av glidmedel kan du på ett snabbt och enkelt sätt få ett mer njutningsfullt sexliv.

Glidmedel är för dig som:

  • har problem torra och sköra slemhinnor
  • använder sexleksaker
  • känner obehag eller smärta vid samlag
  • medicinering som påverkar lusten och/eller ger torrhet
  • vill prova något nytt i sexlivet
  • önskar förhöja njutningen

Så lyckas du med rakningen!

Under rakning

När man rakar sig intimt är det viktigt att använda rätt produkter för att undvika klåda, irritation och röda prickar. Easy Shave Gel är en mjukgörande och genomskinlig gel som inte löddrar - för att du ska se var du rakar dig. Gelen har rätt pH-värde och extra glideffekt som gör din rakning lättare på hela kroppen. Passar bäst i dusch med rakhyvel. Tänk även på att ha en skarp rakhyvel för att inte skada huden.

Efter rakning

Det vanligaste problemet efter rakning är röda prickar och klåda. Cooling Balm är en mild after shave som motverkar röda prickar och återställer huden. Gelen stryks på efter rakning och har en svalkande effekt. Används varje gång du rakar dig.

Att tvätta sig i underlivet varje dag med en stark tvål och fel pH-värde kan ge ett irriterat och känsligt underliv, inte minst om man även intimrakar sig. Daily Wash är en mild och skonsam intimtvål med mjölksyra och pH 3,5, som hjälper till att bevara kroppens naturliga pH-balans, vilket är grunden till ett friskt underliv. Med sin unika odour block formula återställer den naturlig doft och förebygger besvärande lukt.

Titta igenom produkterna och gör din beställning online. Då är du alltid säker på att ha tillgång till hela Apotekets utbud från RFSU.