Oxyal

Oxyal hjälper till att lindra besvär när ögonen känns torra, trötta eller irriterade. Produkterna innehåller hyaluronsyra, ett ämne som finns naturligt i våra ögon. Där hjälper det till att fukta, smörja och skydda ögats yta. Kan användas med kontaktlinser.

Läs mer

Ytterst på ögat finns ett tunt vätskeskikt, tårfilmen. Dess uppgift är att fukta, skydda och jämna ut ögats yttersta lager, så att hornhinnan kan bryta ljuset på bästa sätt. Tårarna innehåller en rad olika ämnen som smörjer och skyddar ögat mot infektioner och uttorkning.

Trots detta upplever vi ibland att ögat känns torrt och irriterat. Orsakerna till detta kan vara flera, vår inomhusmiljö kan vara ett exempel. Bakomliggande sjukdomar kan också orsaka besvär i ögat.

Oxyal Triple Action 10 ml* är en djupgående och långtidsverkande ögondroppe som fyller på fukt och tillför lipider till tårfilmen. Med hjälp av en ”airless”-pump droppar du endast en droppe i ögat. Fri från konserveringsmedel.

Oxyal Care 10 g* har en uppfriskande och lugnande effekt på torra ögon. Innehåller karbomer som smörjer och återfuktar och dexpantenol som skyddar det friska ögat.

*Vid kontaktlinsanvändning, ta ur kontaktlinserna, applicera produkten och vänta ca 15 minuter innan linserna sätts i.

Oxyal är medicintekniska produkter.

Fäll ihop artikeln
Visa filter
Inget filter valt
  • Ögon & öron (6)
  • Erbjudanden (4)
Kategori
Dölj filter
  • Ögon & öron (6)
  • Erbjudanden (4)
Visar 6 produkter