Aveeno

Avenoo banner

Aveeno nyttjar det goda i naturen och kraften i vetenskapen för att din hud ska se hälsosam ut och kännas balanserad. Med havre som bas hjälper Aveeno konsumenter med torr, irriterad, eksembenägen och även känslig hud.

Avenoo logo

Två amerikanska bröder, Sidney och Albert Musher, började studera fördelarna med havre 1945. Bröderna upptäckte kraften hos finmalt havre för att vårda torr eller eksembenägen hud, och med upptäckten grundades Aveeno samma år.

KRAFTEN I HAVRE

Havre är en ingrediens som har använts i hudvård sedan urminnes tider för sin förmåga att lugna och återfukta huden. I över 70 år har vi publicerat vetenskapliga studier som stöder fördelarna med havre och andra naturliga ingredienser.

I Aveenos produkter används tre olika former av havre:

Havreextrakt: (vätska som är producerad från havreplantan) för att lugna irriterad och kliande hud.

Havreolja: (vätska extraherad från havrekorn) är naturligt rik på lipider som är viktiga komponenter för en fungerande hudbarriär.

Finmalt havre / kollodialt havremjöl: för att effektivt återfukta torr till mycket torr hud och hjälper till att förhindra förlusten av vatten från huden. Detta havre har även prebiotiska* egenskaper.

Alla tre tillsammans skapar Aveenos unika prebiotiska trippel havrekomplex* vilket hjälper till att förbättra hudens naturliga mikrobiom för en hud som ser hälsosam ut från dag 1.

*in vitro test

avenoo skin relief
avenoo dermexa