L300

L300 Toppbanner

L300 är ett svenskt hudvårdsvarumärke som erbjuder dokumenterat effektiva produkter som återfuktar och balanserar på hudens egna villkor. L300 står för Läkemedelsprojektet 300 och lanserades 1980 som ’’den medicinska upptäckten som blev en skönhetskräm’’. Alla produkter är baserade på en svensk medicinsk upptäckt från 1960-talet och innehåller fuktgivande ingredienser som huden själv producerar för att hålla sig mjuk och spänstig.

L300 logo

Mild, effektiv och prisvärd hudvård  

Med L300s prisvärda och milda hudvårdsprodukter kan du enkelt unna huden lite fukt och lyster. Samtliga produkter är dermatologiskt testade och innehåller aldrig ingredienser av animaliskt ursprung. Upptäck en värld av snäll och okomplicerad hudvård och ett stort sortiment av rengöringar, prisvärda serum, dag- och nattkrämer! 

Banner_in_article L300.jpg

L300 Vitamin C – glow för alla hudtyper 

L300 Vitamin C är en komplett serie med den populära ingrediensen Vitamin C – en kraftfull antioxidant som återfinns naturligt i alla hudens lager. Alla produkter innehåller dessutom extrakt av havtorn och grapefrukt. Serien är oparfymerad och passar alla hudtyper. Produkterna är dermatologiskt testade och innehåller aldrig ingredienser av animaliskt ursprung. 

L300 Intensive Moisture – återfuktande hudvård för torr hud 

L300 Intensive Moisture är en ansiktsvårdsserie speciellt utvecklad för torr hud som hjälper att återställa den naturliga fuktbalansen i huden. Resultatet är en vacker och återfuktad hud med bevarad spänst och ökat skydd mot yttre påfrestningar. En av orsakerna till torr hud är brist på karbamid, en fuktbevarande ingrediens som återfinns naturligt i huden. Karbamid är en av huvudingredienserna både i L300s produkter och L300 Intensive Moisture. Effektiva produkter för torr hud. Med rätt ansiktsvård är torr hud inte längre något problem. Hudvårdsserien Intensive Moisture består av kliniskt bevisade ansiktskrämer, serum, ögonkräm och ansiktsmist som ser till att hudens fuktbalans återställs. Produkterna är dermatologiskt testade och oparfymerade, finns en milt parfymerad artikel i sortimentet. 

L300 Pro-Retinol – minskar effektivt ålderstecken 

L300 Pro Retinol är en hudvårdsserie med pro-retinol som effektivt minskar rynkor och fina linjer. Retinol är en typ av A-vitamin som finns naturligt i hudens alla lager och är känd för att funka bra mot ålderstecken. Pro-retinol är en mild men effektiv variant av retinol som ger bra resultat med mindre risk för hudirritation. Produkterna har bevisad effekt efter 4 veckor.  

L300 Hyaluronic Renewal – anti-age hudvård med hyaluronsyra 

L300 Hyaluronic Renewal är en hudvårdsserie framtagen för dig som vill ha fukt, fasthet och förbättrad struktur, och förebygga ålderstecken. Med åldern försämras hudens förmåga att behålla fukt. Kollagenproduktionen minskar och cellförnyelsen går långsammare. Genom att tillföra mer av ingredienser som redan finns naturligt i huden hjälper du den att bibehålla ett vackert och friskt utseende. Anti-age hudvård som återfuktar och minskar ålderstecken. L300 Hyaluronic Renewal serien består av skonsamma och verksamma produkter och anti-age krämer som bidrar till en friskare, fastare och hälsosammare hud. Anti-age krämerna innehåller bevisat effektiva ingredienser som hyaluronsyror samt fuktbevarande ämnen som karbamid. Produkterna är oparfymerade och passar torr till normal hud. 

L300 Fresh Hydration – hudvård för normal och kombinerad hud 


L300 Fresh Hydration är en hudvårdsserie från L300 speciellt anpassad för normal och kombinerad hud. De som har normal- eller blandhy behöver effektiv hudvård som hjälper till att bibehålla hudens redan stabila fuktbalans. Detta är särskilt viktigt i vårt nordiska klimat där huden utsätts för yttre påfrestningar och i vissa perioder blir torrare. L300 Fresh Hydration serie består av ansiktskrämer som innehåller fuktbevarande 
ingredienser som karbamid och mjölksyra. Resultatet är en vackert återfuktad hud och ett ökat skydd mot yttre påfrestningar. Produkterna i hudvårdsserien är dermatologiskt testade och oparfymerade. 

L300 Ultra Sensitive – ansiktskrämer för känslig hud

Känslig hy behöver extra omsorg och ingredienser som vårdar och lugnar. L300 Ultra Sensitive är en skonsam och effektiv hudvårdsserie speciellt framtagen för känslig och lättirriterad hy. Hudkrämerna är godkända av Astma- och allergiförbundet. L300 Ultra Sensitive serien verkar återfuktande, lugnande och skyddande för huden. Serien består av ansiktskrämer som är dermatologiskt testade och oparfymerade. Bland 
ingredienserna finns havreolja som lugnar huden och minskar rodnad. 

L300 CC Cream – färgad och tonande dagkräm 

Behåll sommarskimmer året om. En färgad eller tonande dagkräm jämnar ut hudtonen och ger en vacker lyster. L300 CC Cream passar dig som vill ha ett mer täckande resultat och en solkysst look. 

L300 Cleansing – milda rengöringsprodukter för ansiktet 

En bra rengöringsrutin är ett viktigt steg mot en klarare hud med mer lyster, och underlättar för ansiktskrämer att göra sitt jobb. L300 Cleansing är en rengöringsserie med produkter som passar dig, oavsett din hudtyp. Alla rengöringsprodukter är fuktgivande, skonsamma och oparfymerade. Välj mellan rengöringsmjölk, mousse, gel, toner, skrubb eller micellärvatten.

Produktbild_01 L300.jpg

L300 For Men – hudvård för män 

L300 For Men är en hudvårdsserie speciellt anpassad för män. Serien innehåller genomtänkta och vårdande produkter som gör hudvårdsrutinen till något enkelt, kravlöst och självklart. Alla produkter innehåller aktiva fuktbevarande ämnen som förekommer naturligt i huden. L300 For Men passar alla hudtyper.