Gumpearl

Gumpearl toppbanner2

Gumpearl erbjuder tandvårdsprodukter som gör gott för både människa och miljö. Produkterna innehåller fluorid, är veganska och tillverkade i Sverige. Gumpearl verkar för ett hållbart alternativ till god munhälsa och är därmed fria från SLS, palmolja, animaliska produkter, mikroplaster och plast. Med ett brett urval av smaker gör Gumpearl det enkelt att lämna ett grönare fotavtryck, en tandborstning i taget.  

 

Gumpearl logo

Hur funkar Gumpearls tandkrämstabletter? 

Ta en tablett, lägg den i munnen, tugga lätt, som magi blir tandkrämstabletten tandkräm i munnen, ta tandborsten, blötlägg den och börja borsta tänderna som vanligt, 2 min, 2 gånger om dagen. Hjälp barnen att borsta.

Vad innebär det att Gumpearl är fria från plast? 

Gumpearls produkter förpackas i glasburkar som kan fyllas på och återanvändas många gånger om. På så vis undviker man den plasttub som traditionell tandkräm förpackas i, som kastas när tandkrämen tagit slut. Därav minskar plastkonsumtionen när du väljer Gumpearls produkter.  

Gumpearl Toppbanner 900x300_1.jpg

Varför är det viktigt med fluorid i tandkrämen? 

Fluorid bidrar till att motverka karies och stärka tänderna för att bättre motstå kariesangrepp. När du äter eller dricker sådant som innehåller socker och kolhydrater, bildar bakterier på tandytan en syra som i sin tur bryter ner tandens emalj. Detta kan ge hål i tänderna, även kallat karies. För att motverka detta, behöver vi tillsätta fluorid direkt på tandytan.