Canesten mot svampinfektion

I över 40 år har vårt mål varit att hjälpa människor världen över från det obehag som svampinfektioner i underliv och hud orsakar – eftersom vi anser att ingenting ska hindra dig från att leva ditt liv som du vill.

Det är därför som vi vill hjälpa dig med produkter och tillförlitliga kunskaper så att du kan känna att du har kontroll över din intim- och fothälsa och har en sak mindre att oroa dig för.

Behandling av svamp i underlivet 

Canesten är ett receptfritt läkemedel för lokal behandling av svampinfektion i underlivet. Du kan välja mellan; vaginaltablett, mjuk vaginalkapsel och/eller kräm. Alla dessa olika produkter behandlar infektionen, men olika människor föredrar olika behandlingsalternativ. 

De flesta får infektionen både i och utanför slidan. Därför kan det vara bra att använda en kombinationsprodukt som innehåller både vaginaltablett eller vaginalkapsel, som förs upp i slidan och kräm som stryks på blygdläpparna och runt slidöppningen. 

Behandling av fotsvamp 

Försök att påbörja behandlingen så snart du märker symtomen. Fotsvamp kan behandlas med receptfria svampdödande läkemedel, som finns i form av krämer, sprejer och puder. Canesten svampbehandling är effektiv mot de vanligaste svampar som orsakar infektioner, t.ex. dermatofyter.

Krämen stryks på det infekterade hudområdet, den tränger in i huden och lindrar symtomen genom att stoppa svamparnas tillväxt och döda dem. Behandling mot fotsvamp ska pågå även om om symtomen försvunnit.