Sasco eco

Sasco är ett av Skandinaviens äldsta Aloe vera-märken. Idén till produkterna kom efter att familjen som står bakom märket hade varit på besök i USA i början av åttiotalet och fått upp ögonen för den uppskattade Aloe vera-plantan och dess välgörande egenskaper för hud och hår.

Resan och det nyväckta intresset resulterade i en hel hudvårdserie som är baserad på ekologisk Aloe vera.

Aloe vera-plantan har historiskt varit förknippad med positiva hälsoeffekter och har använts som medicinalväxt i över tusen år. Den gel som utvinns ur växten innehåller näringsämnen som tros ha goda reparerande och återfuktande egenskaper.

Sascos produkter innehåller allt från skonsamma dagkrämer och vårdande scrub till svalkande after sun och värmande sportliniment. Du kan även finna en alkoholfri deodorant samt en hårolja i Sascos sortiment.

Flertalet av produkterna i serien har certifierats av Ecocert, en av de största och mest kända inspektions- och certifieringsorganen för naturliga och ekologiska produkter i världen. Certifieringen innebär att innehåll, produktion och förpackning följer standarder för hållbar kosmetik.

På Apoteket hittar du samtliga produkter från Sasco!