Vårt sommarapotek l Apoteket.se

Så fort solen tittar fram och värmen gör sig påmind händer något med oss. Vi vill spendera mer tid utomhus och njuta av värmen, aktivera oss med trädgårdsarbete, plask och lek, samt njuta mer av varandras sällskap.

Solens starka strålar

Hur fantastisk sommarperioden än må vara vill vi på Apoteket att du är försiktig och tar hand om dig. Vi har därför valt ut passande råd och tips samt produkter som kan vara bra att ha nära tillhands när olyckan är framme eller behovet uppstår. 

Snåla inte med solskyddet

Svenskar spenderar mest tid i solen på semestern och generellt sätt applicerar vi alldeles för liten mängd solskyddsmedel på kroppen. En handfull kräm är tillräckligt mycket för hela kroppen - så glöm inte att skydda dig ordentligt. 

Solskydd från topp till tå

För mycket av det goda?

Trist nog kan kroppen reagera på olika sätt när den är med om sol och bad. Det händer oss alla. Men vet du att du har en tendens att bränna dig lätt eller drabbas av vätskebrist - har vi produkterna för dig. 

Lindra besvär som kan uppstå på sommaren

Bett och stick

Visste du att vi har olika benägenhet att locka till oss mygg, beroende på olika kroppsdofter, desutom kan myggorna vara mer eller mindre glupska. Men ett myggmedels effekt att avvisa myggen beror främst på: 

  • Hur stor dos du applicerar
  • Hur mycket du svettats
  • Omgivningens tempteratur

Låt inte myggen förstöra din sommar

Plåster på såret

Det finns nog ingen annan tid på året då vi svenska får tacklas med så många olika sorters sår; brännsår, skavsår, skrubbsår och sticksår.

Om du vill vara på den säkra sidan och ha rätt produkter nära till hands när olyckan är framme, är ett första hjälpen-kit alltid bra att ha. Speciellt på sommarsemestern då huden är mer exponerad för både solstrålar, varma grillar och kringelkrokiga grusvägar. 

En olycka händer så lätt