Två glada kvinnor i naturen

Hur mår du?

Även om du svarar ”bra!” när någon frågar hur du mår, kan det finnas saker du funderar på.

Du kanske undrar över blodsockret eller blodtrycket. Du kanske vill ha hjälp att sluta röka eller att behålla vikten. Då har du hamnat rätt. Våra tjänster gör det enklare att må bra och att få koll på hälsan. På utvalda apotek finns allt från allergitest till vaccination och läkemedelsrådgivning. Dessutom kan våra hälsocoacher stötta och motivera när du vill leva hälsosamt. Välkommen.

Åtgärder med anledning av pågående Coronaepidemi

Apoteket pausar samtliga Hälsotjänster som utförs av egen personal

Apoteket har beslutat inte tillhandahålla hälsotjänster som utförs av egen personal under de närmaste veckorna. På detta sätt minskar vi trafiken till apoteken, och därmed viss smittorisk, På detta sätt frigör vi också tid och energi till våra recept- och egenvårdskunder som behöver oss. Beslutet gäller till dess att annat meddelas.

Avbrottet gäller inte vår vaccinationsverksamhet som utförs av företaget Adxto. De har gjort bedömningen att deras medarbetare har god kompetens att minimera smittöverföring från patient.

De tjänster som omfattas är; Allergikollen, Blodsockerkollen, Blodtryckskollen, Formkollen, Hudvårdsrådgivning, Hälsocoach, Viktkollen samt Öronhåltagning.

Provtagning på remiss från nätläkare samt Hörselkollen är sedan tidigare pausad.

Behandla höft- och knäledsartros med sjukgymnastik

Via appen Joint Academy får du artrosbehandling med stöd av en fysioterapeut. Du får sjukgymnastiska övningar anpassade för att minska smärtan i den led du besväras av. Övningarna anpassas efter din nivå och stegras i takt med att du blir starkare och friskare. Detta kompletteras med textlektioner. Såväl din behandling som din fysioterapeut finns tillgänglig alla dagar i veckan direkt i appen.

Du kan även följa din egen utveckling eller kontakta fysioterapeuten närhelst du har frågor.

Pris: 7 patientavgifter á 100 kr i under sex veckor, frikort gäller.

Råd om medicin efter dina behov

Tjänsten innebär att du bokar tid för en kostnadsfri rådgivning, där du i lugn och ro kan prata om dina läkemedel och din situation. Du får träffa en specialutbildad farmaceut som utifrån dina behov ger dig råd om dina mediciner för att du ska må så bra som möjligt. 

Pris: Kostnadsfritt

Läs mer om Personlig läkemedelsrådgivning

Minska stressen med Mindfulness

Genom att träna Mindfulness, Medveten närvaro, kan du minska din stress och lära dig fokusera på det som är väsentligt. Med enkla övningar lär du dig att vara närvarande, behålla fokus och bättre klara av utmaningar i ditt privat- och arbetsliv. 

Pris: 595 kr

Digitalt hälso- och livsstilsverktyg

Som medlem i Apotekets kundklubb ger vi dig möjligheten att kostnadsfritt testa världens första forskningsbaserade hälso- och livsstilsverktyg från vår samarbetspartner Prius Health.

Läs mer om Prius Health

Sluta röka & behåll motivationen

Med Apotekets Sluta Röka får du fem möten med en av våra hälsocoacher. Du får hjälp att formulera dina mål och göra en hållbar handlingsplan. Under resan får du hjälp att hitta din motivation och stöd för att bibehålla den tills du är rökfri. Stödprogrammet anpassas utifrån ditt nuläge. 

Pris: 450 kr

Boka tid genom att ringa kundservice på 0771-450 450

Läs mer om Sluta Röka

Program för dig med sömnsvårigheter

Apotekets Sömnhjälpen är ett hjälpmedel för att hantera det man kallar insomni – svårigheter att somna, tidigt uppvaknande eller många uppvaknanden under natten. Programmet bygger på kognitiv beteendeterapi som har visat sig ge utomordentligt bra resultat för den här typen av problem.

Pris: 395 kronor, Förlängning 100 kr/mån, Psykologstöd 600 kr

Läs mer om Sömnhjälpen

Vaccinationer på utvalda apotek

Du som behöver resevacciner, eller skydda dig mot andra sjukdomar kan nu vaccinera dig på utvalda apotek. På ungefär 60 apotek i landet finns sjuksköterskor på plats för att vaccinera Apotekets kunder.

Pris: Varierar, från 230 kr.

Drop-in under särskilda öppettider

Läs mer om vaccination och öppettider

Werlabs värdebevis

Hälsokontroll XL är en omfattande hälsokontroll som analyserar 33 hälsomarkörer inom åtta viktiga områden såsom hjärta och kärl, diabetes, blodstatus, vitaminer och mineraler, sköldkörtel, lever och njurar.

Alla dina resultat presenteras i en säker digital journal. Du får också en skriftlig kommentar från en av Werlabs läkare som hjälper dig att förstå dina värden och hur du kan påverka dessa genom dina livsstilsrelaterade val.

Pris: 1395 kronor

Läs mer om Werlabs värdebevis

Ögonundersökningar för olika behov

På utvalda apotek (Täby Centrum, Ulricehamn & Lillänge Östersund) kan du boka tid för synundersökning, ögonhälsoundersökning och torra ögon-analys så får du veta hur dina ögon mår. Alla undersökningar görs av legitimerade optiker. Du hittar också ett noga utvalt sortiment av bågar och glas från kända varumärken och ett brett sortiment av produkter inom ögonvård.

Priser:

  • Synundersökning 395 kr
  • Ögonhälsoundersökning 595 kr
  • Torra ögon-analys 195 kr