Två glada kvinnor i naturen

Hur mår du?

Även om du svarar ”bra!” när någon frågar hur du mår, kan det finnas saker du funderar på.

Du kanske undrar över blodsockret eller blodtrycket. Du kanske vill ha hjälp att sluta röka eller att behålla vikten. Då har du hamnat rätt. Våra tjänster gör det enklare att må bra och att få koll på hälsan. På utvalda apotek finns allt från allergitest till vaccination och läkemedelsrådgivning. Dessutom kan våra hälsocoacher stötta och motivera när du vill leva hälsosamt. Välkommen.

Boka allergitest

Med ett enkelt blodprov kan du ta reda på om du är känslig för något av de vanligaste allergiframkallande ämnena som finns i luften: Hund, katt, björk, timotej, gråbo, pollen, kvalster, mögel, väggört och/eller kackerlacka. Apotekets Allergikoll ger svar direkt på plats. 

Pris: 450 kr

Boka genom att ringa till Apotekets kundservice 0771-450 450. Drop in erbjuds i mån av tid.

Behandla höft- och knäledsartros med sjukgymnastik

Via appen Joint Academy får du artrosbehandling med stöd av en fysioterapeut. Du får sjukgymnastiska övningar anpassade för att minska smärtan i den led du besväras av. Övningarna anpassas efter din nivå och stegras i takt med att du blir starkare och friskare. Detta kompletteras med textlektioner. Såväl din behandling som din fysioterapeut finns tillgänglig alla dagar i veckan direkt i appen.

Du kan även följa din egen utveckling eller kontakta fysioterapeuten närhelst du har frågor.

Pris: 7 patientavgifter á 100 kr i under sex veckor, frikort gäller.

Kontinuerlig blodtryckskontroll

Att börja med kontinuerlig blodtryckskontroll ger dig ett friskare liv. Nu kan du bli patient hos vår samarbetspartner Blodtrycksdoktorn - Sveriges första digitala vårdtjänst speciellt anpassad för patienter med högt blodtryck.

Läs mer om Blodtrycksdoktorn här 

Mät ditt blodsocker – snabbt och enkelt

Personer med riskfaktorer, som till exempel högt blodtryck eller nära släktingar med typ 2-diabetes, bör mäta sitt blodsocker årligen. Hos oss på Apoteket kan du med ett stick i fingret få reda på hur du ligger till.

Pris: 125 kr

Boka genom att ringa Kundservice 0771-450 450. Drop-in erbjuds i mån av tid.

Drop-in för blodtryckskontroll

Regelbundna kontroller av blodtrycket kan vara viktigt för din framtida hälsa. Hos oss på Apoteket kan du enkelt mäta ditt blodtryck, för att få koll på hur du ligger till.

Pris: 80 kr

Drop-in på utvalda apotek i mån av tid

Läs mer om Blodtryckskollen

Apoteket erbjuder stöd för att hitta formen

Vi hjälper dig med vägning, mätning av kroppsfettprocent och uträkning av BMI. För dig som vill ha stöd att hitta formen. Du har säkert redan ungefärlig koll på vad du väger. Men det ger inte hela bilden.

Pris: 50 kr

Drop-in

Läs mer om Formkollen

Vi kollar dina födelsemärken

I samarbete med Dermly hjälper vi dig att få dina födelsemärken och leverfläckar bedömda av en hudläkare. Det tar bara cirka 10 minuter och du får svar inom 48 timmar.

Pris: från 295 kr

Läs mer här

Kostnadsfria hudvårdsråd

På flera av våra apotek kan du boka tid hos våra diplomerade hudvårdsrådgivare för en kostnadsfri hudvårdsrådgivning. Under hudanalysen fastställs vilken hudtyp och vilket tillstånd din hud är i. Våra hudspecialister ger dig tips och råd på hur du tar hand om din hud och vilka produkter som passar just dig.

Pris: Kostnadsfritt

Nå dina hälsomål med en coach

Vill du ändra något i din livsstil men har svårt att hitta motivationen eller att bibehålla dina nya vanor? Apotekets hälsocoacher hjälper dig uppnå dina mål.

Pris:

  • Baspaket: 430 kr 
  • Tilläggspaket: 800 kr 
  • Kombipaket (bas- och tilläggspaket): 1050 kr

Läs mer 

Du bokar tid genom att ringa kundservice på 0771-450 450

Hörseltest i samarbete med Audika

Upp till 1,5 miljoner människor i Sverige har någon form av hörselnedsättning. Apoteket erbjuder ett kostnadsfritt hörseltest som görs i samarbete med Audika, en av Sveriges ledande aktörer inom hörselvård. Under våren 2020 kan du kostnadsfritt göra Apotekets Hörselkoll på utvalda apotek i landet.

Pris: Kostnadsfritt

Drop-in på vardagar

Läs mer och se apotek

Råd om medicin efter dina behov

Tjänsten innebär att du bokar tid för en kostnadsfri rådgivning, där du i lugn och ro kan prata om dina läkemedel och din situation. Du får träffa en specialutbildad farmaceut som utifrån dina behov ger dig råd om dina mediciner för att du ska må så bra som möjligt. 

Pris: Kostnadsfritt

Läs mer om Personlig läkemedelsrådgivning

Minska stressen med Mindfulness

Genom att träna Mindfulness, Medveten närvaro, kan du minska din stress och lära dig fokusera på det som är väsentligt. Med enkla övningar lär du dig att vara närvarande, behålla fokus och bättre klara av utmaningar i ditt privat- och arbetsliv. 

Pris: 595 kr

Digitalt hälso- och livsstilsverktyg

Som medlem i Apotekets kundklubb ger vi dig möjligheten att kostnadsfritt testa världens första forskningsbaserade hälso- och livsstilsverktyg från vår samarbetspartner Prius Health.

Läs mer om Prius Health

Sluta röka & behåll motivationen

Med Apotekets Sluta Röka får du fem möten med en av våra hälsocoacher. Du får hjälp att formulera dina mål och göra en hållbar handlingsplan. Under resan får du hjälp att hitta din motivation och stöd för att bibehålla den tills du är rökfri. Stödprogrammet anpassas utifrån ditt nuläge. 

Pris: 450 kr

Boka tid genom att ringa kundservice på 0771-450 450

Läs mer om Sluta Röka

Program för dig med sömnsvårigheter

Apotekets Sömnhjälpen är ett hjälpmedel för att hantera det man kallar insomni – svårigheter att somna, tidigt uppvaknande eller många uppvaknanden under natten. Programmet bygger på kognitiv beteendeterapi som har visat sig ge utomordentligt bra resultat för den här typen av problem.

Pris: 395 kronor, Förlängning 100 kr/mån, Psykologstöd 600 kr

Läs mer om Sömnhjälpen

Vaccinationer på utvalda apotek

Du som behöver resevacciner, eller skydda dig mot andra sjukdomar kan nu vaccinera dig på utvalda apotek. På ungefär 60 apotek i landet finns sjuksköterskor på plats för att vaccinera Apotekets kunder.

Pris: Varierar, från 230 kr.

Drop-in under särskilda öppettider

Läs mer om vaccination och öppettider

Werlabs värdebevis

Hälsokontroll XL är en omfattande hälsokontroll som analyserar 33 hälsomarkörer inom åtta viktiga områden såsom hjärta och kärl, diabetes, blodstatus, vitaminer och mineraler, sköldkörtel, lever och njurar.

Alla dina resultat presenteras i en säker digital journal. Du får också en skriftlig kommentar från en av Werlabs läkare som hjälper dig att förstå dina värden och hur du kan påverka dessa genom dina livsstilsrelaterade val.

Pris: 1395 kronor

Läs mer om Werlabs värdebevis

Nå din målvikt med 6 månaders stöd

Försöker du hitta en bra vikt som du kan behålla? Med Apotekets Viktkoll får du det stöd du behöver av någon av våra specialutbildade farmaceuter som hjälper dig att lyckas. Med en egen hälsocoach som du får träffa sju gånger, får du under cirka 6 månader stöd och hjälp för att lyckas med ditt mål.

Pris: 850 kr

Ögonundersökningar för olika behov

På utvalda apotek (Täby Centrum, Ulricehamn & Lillänge Östersund) kan du boka tid för synundersökning, ögonhälsoundersökning och torra ögon-analys så får du veta hur dina ögon mår. Alla undersökningar görs av legitimerade optiker. Du hittar också ett noga utvalt sortiment av bågar och glas från kända varumärken och ett brett sortiment av produkter inom ögonvård.

Priser:

  • Synundersökning 395 kr
  • Ögonhälsoundersökning 595 kr
  • Torra ögon-analys 195 kr

Ta hål i öronen på Apoteket

Nu kan du ta hål i öronen hos oss på Apoteket. På utvalda apotek erbjuder vi, i samarbete med Blomdahl medical beauty, trygg och säker håltagning för både vuxna och barn från 5 år.

Priser: 

  • Ett hål: 249 kr (ingår ett örhänge samt en förpackning rengöringsservetter)
  • Två hål: 399 kr (ingår två stycken örhängen samt en förpackning rengöringsservetter)

Läs mer om håltagning