Apotekets hälsotjänster

Vi gör det enklare att må bra

Genom att ta dina mediciner på rätt sätt kan du förbättra ditt välmående och din hälsa. Och genom att leva hälsosamt kan du ibland undvika både sjukdomar och medicinering.

Våra hälsotjänster hjälper dig att få koll på din hälsa och gör det lite enklare att må bra. Våra hälsocoacher hjälper dig om du vill ändra något i din livsstil och hitta motivation för att du ska nå dina mål. De är specialutbildade för att kunna vara ett stöd vid livsstilsförändringar inom områdena: tobak, matvanor, fysisk aktivitet och stress.

Nu har du möjlighet att genomgå en grundlig ögonhälsoundersökning på utvalda Apotek. Vi erbjuder gratis synkontroll och kan även göra tryckmätning samt ögonbottenfotografering. Undersökningarna gör det möjligt att i tid hinna upptäcka de allra vanligaste ögonsjukdomarna. 

Pris:
Synkontroll 0 kr
Tryckmätning 295 kr
Ögonbottenfoto 395 kr
Komplett undersökning 649 kr.

Drop-in på utvalda apotek

Läs mer om Ögonläkarkollen och se apotek

Med ett enkelt blodprov kan du ta reda på om du är känslig för något av de vanligaste allergiframkallande ämnena som finns i luften: Hund, katt, björk, timotej, gråbo, pollen, kvalster, mögel, väggört och/eller kackerlacka. Apotekets Allergikoll ger svar direkt på plats. 

Pris: 450 kr

Boka genom att ringa till Apotekets kundservice 0771-450450. Drop in erbjuds i mån av tid.

Personer med riskfaktorer, som till exempel högt blodtryck eller nära släktingar med typ 2-diabetes, bör mäta sitt blodsocker årligen. Hos oss på Apoteket kan du med ett stick i fingret få reda på hur du ligger till.

Pris: 125 kr

Boka genom att ringa Kundservice 0771-450 450. Drop-in erbjuds i mån av tid.

Regelbundna kontroller av blodtrycket kan vara viktigt för din framtida hälsa. Hos oss på Apoteket kan du enkelt mäta ditt blodtryck, för att få koll på hur du ligger till.

Pris: 50 kr

Drop-in på utvalda apotek

Läs mer om Blodtryckskollen

Vi hjälper dig med vägning, mätning av kroppsfettprocent och uträkning av BMI. För dig som vill ha stöd att hitta formen. Du har säkert redan ungefärlig koll på vad du väger. Men det ger inte hela bilden.

Pris: 50 kr

Drop-in

Läs mer om Formkollen

Har du ett hudbesvär du undrar över? Nu kan du genom Apoteket få en bedömning via nätet av en hudläkare. Snabbt enkelt, anonymt och med rabatt via Apoteket. 

  1. Ta två bilder av din hudåkomma.
  2. Beskriv dina symtom i vårt formulär.
  3. En hudläkare svarar.
  4. Betala. Pris: 295 kr för Apotekets kunder. 

På flera av våra apotek kan du boka tid hos våra diplomerade hudvårdsrådgivare för en kostnadsfri hudvårdsrådgivning. Under hudanalysen fastställs vilken hudtyp och vilket tillstånd din hud är i. Våra hudspecialister ger dig tips och råd på hur du tar hand om din hud och vilka produkter som passar just dig.

Kostnadsfritt

Vill du ändra något i din livsstil men har svårt att hitta motivationen eller att bibehålla dina nya vanor? Apotekets hälsocoacher hjälper dig uppnå dina mål.

Pris:

Baspaket - 430 kr, 

Tilläggspaket - 800 kr, 

Kombipaket (bas- och tilläggspaket) 1050 kr.

Läs mer 

Du bokar tid genom att ringa kundservice på  0771 450 450

Syna dina vanor, sätt upp mål och följ upp dina Hälsokollsresultat i Apotekets Hälsolabb. Här kan även du som inte har gjort en hälsokoll hitta ditt sätt att lyckas med hälsosamma levnadsvanor. Du kan till exempel utmana en kompis eller få verktyg för att coacha dig själv! 

För närvarande går det inte att komma åt Hälsolabbet. Vi jobbar för att lösa detta så snart som möjligt.

Upp till 1,4 miljoner människor i Sverige har någon form av hörselnedsättning. Många känner inte ens till det. Apoteket erbjuder periodvis hörseltester av legitimerade audionomer eller specialutbildade sjuksköterskor på utvalda apotek. Under våren 2017 kan du kostnadsfritt göra Apotekets Hörselkoll på utvalda apotek i landet.

Kostnadsfritt

Drop-in på vardagar

Läs mer och se apotek

Tjänsten innebär att du bokar tid för en kostnadsfri rådgivning, där du i lugn och ro kan prata om dina läkemedel och din situation. Du får träffa en specialutbildad farmaceut som utifrån dina behov ger dig råd om dina mediciner för att du ska må så bra som möjligt. 

Pris: Kostnadsfritt

Läs mer om Personlig läkemedelsrådgivning

Genom att träna Mindfulness, Medveten närvaro, kan du minska din stress och lära dig fokusera på det som är väsentligt. Med enkla övningar lär du dig att vara närvarande, behålla fokus och bättre klara av utmaningar i ditt privat- och arbetsliv. 

Pris: 595 kr

Med Apotekets Sluta Röka får du fem möten med en av våra hälsocoacher. Du får hjälp att formulera dina mål och göra en hållbar handlingsplan. Under resan får du hjälp att hitta din motivation och stöd för att bibehålla den tills du är rökfri. Stödprogrammet anpassas utifrån ditt nuläge. 

Pris: 450 kr

Boka tid genom att ringa kundservice på 0771-450 450

Läs mer om Sluta Röka

Apotekets Sömnhjälpen är ett hjälpmedel för att hantera det man kallar insomni – svårigheter att somna, tidigt uppvaknande eller många uppvaknanden under natten. Programmet bygger på kognitiv beteendeterapi som har visat sig ge utomordentligt bra resultat för den här typen av problem.

Pris: 395 kronor, Förlängning 100 kr/mån, Psykologstöd 600 kr

Läs mer om Sömnhjälpen

Du som behöver resevacciner, eller skydd mot TBE, bältros eller pneumokocker kan nu vaccinera dig på utvalda apotek. På åtta apotek i Stockholm och ett i Sundsvall finns sjuksköterskor på plats för att vaccinera Apotekets kunder.

Pris: Varierar, från 230 kr.

Drop-in under särskilda öppettider

Läs mer om vaccination och öppettider

Försöker du hitta en bra vikt som du kan behålla? Med Apotekets Viktkoll får du det stöd du behöver av någon av våra specialutbildade farmaceuter som hjälper dig att lyckas. Med en egen hälsocoach som du får träffa sju gånger, får du under cirka 6 månader stöd och hjälp för att lyckas med ditt mål.

Pris: 850 kr