Produkter för torr hy – här är Emma Wiklunds bästa tips!


Torr hy kan bero på många olika saker. Det kan till exempel bero på att huden påverkas av kallt klimat, att hudbarriären är skadad eller helt enkelt vara genetiskt. Mycket torr hud saknar ofta både fukt och fett, och då är ett tips att anpassa din hudvårdrutin efter årstiden. Ibland behöver huden lite mer av allt, lite oftare.

Cleansing oil:
Se till att du använder en rengöring som inte torkar ut huden. ”Jag älskar allt som är oljebaserat under vintern och min cleansing oil tar skonsamt bort smuts och makeup samtidigt som huden blir len och återfuktad.” säger Emma Wiklund. Massera in rengöringsoljan över torrt ansikte och hals, och skölj sedan av med ljummet vatten.

Treatment enzyme peel:
Vår bästsäljande enzympeeling med AHA- och BHA-syror tar bort alla torra, döda hudceller på bara en minut. Dina efterföljande återfuktande produkter kan dessutom tränga ner bättre i huden och göra sitt jobb. Använd en gång i veckan för att få tillbaka lyster i huden.

Treatment overnight repair mask:
¨Jag använder min reparerande nattmask 3–4 gånger i veckan under vinterhalvåret. Massera in ett tjockt lager på väl rengjord hy och sov med masken på (och nej, den kladdar inte på kudden utan går in i huden…). Tvätta av ansiktet som vanligt på morgonen.”

Moisturising intense cream:
En intensivt återfuktande fuktkräm som du kan använda både morgon och kväll. Är du väldigt torr kan du smörja in dig som vanligt, låta krämen sjunka in något, och sedan smörja lite mer för att verkligen ”mätta” huden.

Soothing facial mist:
En återfuktande och lugnande ansiktsmist med bl.a. Hyaluronsyra, Aloe Vera och Niacinamid (vitamin B3) som är perfekt att använda under dagen för att motverka torr hy. Går utmärkt att använda även ovanpå din makeup.

Ansiktsmist från Emma S.

Fler tips för mindre torr hud:

  • Investera i en luftfuktare att ha i sovrummet eller på hemmakontoret. Våra hus är vanligtvis mer uppvärmda på vintern vilket skapar en torrare inomhusluft.
  • Ta mindre varma duschar. Även om det kan kännas skönt, och speciellt när det är så ruggigt och kallt ute, så kan varmt vatten torka ut huden eftersom värme löser fett.
  • Smörj huden inifrån genom att fylla på med fleromättat fett som hjälper huden att hålla sig stark och återfuktad. Du hittar det i exempelvis fet fisk, avokado eller tillskott med Omega 3.

Läs om Emmas bästa tips för renare och fräschare hy

Läs om Emma S. nya serie warm fig and bergamot

Emma S. favoriter för ansiktsrengöring

Emma S. tips för att motverka och förebygga vuxenakne