Apotekets kvalitetskontroll


Vi på Apoteket ställer krav på de produkter vi säljer. Det gör vi av en enda anledning: För att du ska kunna känna dig trygg med det du handlar hos oss. Du ska kunna vara säker på att de produkter du handlar är av bästa möjliga kvalitet och är producerade på ett etiskt försvarbart sätt. De kriterierna har alltid varit grundläggande för oss, och vår ambition är att vara ett ledande företag inom hållbar utveckling.

Mer info och översikt över Apotekets ekologiska hudvård

Funktion du kan lita på

  • Vi producerar produkter som gör vad de ska och håller vad de lovar, med kvalitet du kan lita på.
  • Vi granskar produkterna noga och kontrollerar effekten, så att de fungerar som de ska. Produkten måste hålla vad den lovar och vara tydligt märkt.

Skonsamma för dig

  • Innehåller skonsamma ingredienser för att minska risken för t ex allergier och irritation.
  • Vi kontrollerar innehållet, så att produkten är så skonsam som möjligt utan att funktionen försämras. Vi har en ovanligt tuff hållning till ingredienser och synar dem noga för att minimera risken för t ex allergi eller irritation.

Skonsamma för planeten

  • Både produkter och förpackningar belastar miljön så litet som möjligt.
  • Ingredienserna, ämnena och råvarorna som används i produkterna ska vara lätt nedbrytbara, inte ansamlas i naturen eller vara giftiga för vattenlevande organismer. Dessutom ska förpackningen kunna återvinnas.

Tillverkade med omtanke

  • Vi använder bara leverantörer som behandlar sina anställda med respekt och uppfyller våra krav på jämlikhet, arbetsrätt och etik.
  • Alla leverantören ska leva upp till våra höga krav på kvalitet och miljö samt sociala och etiska krav. Vi har en egen uppförandekod (Code of Conduct) som vi jämför alla leverantörer mot. 

Fokus: Solskyddsprodukter

Att skydda huden mot sol är viktigt, men inte helt lätt. Inom EU finns det 27 olika UV-filter som är tillåtna att använda. Men alla går inte igenom vår kvalitetskontroll.

Läs hur vi granskar solskyddssprodukter

Fokus: Cykliska silikoner

Apoteket tar bort alla produkter med cykliska silikoner. Här får du reda på mer om varför. Se en intervju med vår toxikolog Winta Woldai

Läs mer och se filmen

Fokus: Tandvårdsprodukter

Man skulle kunna tro att alla tandvårdsprodukter som säljs i Sverige funkar ungefär lika bra. Och innehåller ungefär samma ämnen. Men så är det inte.

För leverantörer/For suppliers

Här kan du som leverantör hitta mer information om kvalitetskontrollen (In English).

Läs mer om våra krav på leverantörer

Här är ditt badrumsskåp

Kvinnor använder i snitt 8 produkter på sin hud varje dag. Vad innehåller de egentligen?

Se våra filmer

Frågor & svar

Kontrollerar ni alla produkter i sortimentet? Vad kan er kontroll få för konsekvenser för leverantören?

Läs våra vanligaste frågor och svar

Har du en fråga?

I vårt kundforum har vi svarat på massor av våra kunders frågor.

Sök svaret på din fråga