Emmas bästa tips för renare och fräschare hy

"När jag hade som mest problem med min hy fick jag hjälp av en hudläkare som tidigt förklarade hur viktigt det var med bra rengöringsrutiner både morgon och kväll. Här är mina bästa tips för renare och fräschare hy."
- Emma

 

Morgon

1. Rengör

Tvätta alltid av ansiktet med en löddrande ansiktstvål anpassad för ansiktet, eller med ett ansiktsvatten på en bomullsrondell. Undvik att använda vanlig tvål då de oftast har ett mycket högre pH-värde än hudens egna och därför lätt torkar ut din hy.

2. Torka av och smörj in

Återfukta huden varje morgon och kväll, helst med serum, ögon- och ansiktskräm. Är du väldigt torr i huden? Smörj helt enkelt lite mer. Huden ska kännas mjuk och följsam när du är klar.

”Många jag känner lägger ganska mycket tid på att sminka sig på morgonen, men är inte alls lika noggranna med att ta bort sin makeup på kvällen.”
- Emma

Kväll

1. Ta bort sminket först

Använd den makeup remover som passar din hudtyp. Använder du mycket makeup så kan du behöva lite tid för att få bort allt. Ta dig den tiden. 

2. Använd bomullsrondeller

Då får du verkligen med allt smink. Titta på rondellen.  Är den ren eller smutsig? Upprepa tills allt spår av smink är borta.

3. Avsluta rengöringen ordentligt

Använd en löddrande ansiktstvål eller ansiktsvatten som stänger porerna. Har du väldigt torr hy är en rengöringsolja perfekt.

”Om jag slarvar med rengöringen får jag problem med hyn direkt.”
- Emma

Love your age!

”Det händer saker med huden när vi åldras och vi får förr eller senare rynkor och fina linjer, men vet du vad? Det är helt okej. Krämer kan inte ta bort djupa rynkor men med rätt ingredienser kan du både minska synlighet och förebygga uppkomsten av nya.” – Emma