Ansiktsrengöring är A och O för en fräschare hy

Oavsett hur gammal du är eller vilken hudtyp du har så är någon form av ansiktsrengöring det första steget i din hudvårdsrutin för att få en friskare och fräschare hy. Det finns flera olika anledningar till varför det är så viktigt att ha en daglig rengöringsrutin, som till exempel att ta bort gammal smuts och makeup, men också för att du ska få ut så mycket som möjligt av dina andra hudvårdsprodukter. Det finns ingen poäng i att lägga pengar på dyra serum om de inte kan göra sitt jobb…

Emmas bästa tips vid ansiktsrengöring

För att vara säker på att du verkligen får bort allt är mitt bästa tips att göra en sk. dubbelrengöring. Jag gillar att börja med en oljebaserad pre-cleanser och sedan följa upp med en vattenbaserad tvätt. För dig som vill läsa på lite mer om vilka olika typer av produkter du kan välja på och hur du använder dem kommer här en liten rengöringsskola.

Makeupborttagning
En vattenbaserad makeup remover tar snabbt och smidig bort smink som rouge, foundation och brunpuder. Häll önskad mängd på en bomullsrondell och torka av ansiktet. Numer finns det också flera olika återanvändningsbara svampar du kan tvätta och använda igen. Bra för plånboken och miljön! Om du använder vattenfast mascara så se till att du använder en parfymfri makeup remover specifikt framtagen för att passa det känsla ögonområdet.

Rengöringsolja
Nej, du blir inte fet i hyn av rengöringsoljor och de är utmärkta för att lösa upp makeup och smuts. Oljor är oftast skonsamma mot huden och passar därför extra bra för torr och känslig hy, men faktiskt även till fetare hy. De är sköna att använda och de flesta sköljs lätt bort med vatten. Emma S. cleansing oil.

Rengöringsbalm
Emma S. melting cleansing balm är som en rengöringsolja men i fast form som tar bort både smuts och smink utan att torka ut. När balmen kommer i kontakt med huden och masseras in över ansiktet blir det till en olja som löser upp makeup som kräver tuffare tag. När du sedan tillsätter lite ljummet vatten smälter oljan till en mjuk rengöringsmjölk. Massera in över huden igen och skölj av.

Ansiktstvätt
Cleansing facial wash är en löddrande tvål specifikt framtagen för ansiktet med rätt pH-värde. Fungerar för de flesta hudtyper men passar allra bäst för en kombinerad, fet eller normal hy.

Ansiktsvatten
Det avslutande steget i din rutin. Jasmine facial toner tar bort de sista resterna av makeup och smuts samtidigt som den balanserar hudens pH-värde. Jag föredrar ett ansiktsvatten som är skonsamt och milt. Ansiktsvatten är också superbra att använda som rengöring på morgonen innan du smörjer in serum och dagkräm.

Läs om Emmas tips för torr hy

Läs om Emma S. nya serie warm fig and bergamot

Läs mer om Emmas bästa tips för renare och fräschare hy

Emma S. tips för att motverka och förebygga vuxenakne