Här hittar du Apotekets tips och råd

Vi träffar dagligen människor som undrar vad de kan göra för att förebygga sina sjukdomar eller hur de kan förbättra sina hälsotillstånd. Vissa frågor sker oftare än andra och vi har därför samlat på oss extra mycket kunskap kring några utvalda områden. 

Atopiskt eksem är den vanligaste hudsjukdomen bland vuxna och barn i Sverige. Det är uppskattningsvis över en miljon människor drabbade av atopiskt eksem i Sverige – från mild till svår. Bli vän med din atopiska hud – en vänskap värd att vårda. 

Läs mer om Atopiskt eksem

Den första tiden med ett nyfött barn kan vara omtumlande, intensiv - och helt fantastisk. Vi gör förstås allt vi kan för att för att hjälpa till.

Kom till Apotekets rådgivning kring bebisen första tid här

Coronaviruset, eller covid-19, påminner om influensa med feber eller hosta. De flesta blir lindrigt sjuka, men om du har symtom ska du stanna hemma tills du är frisk.

Här kan du läsa mer om coronaviruset

På Apotekets feberskola får du lära dig vad feber är och vad du kan göra när ett barn får feber, vilken termometer som fungerar bäst beroende på ålder samt hur ofta bör du ta tempen. 

Till Apotekets feberskola

Fötterna mår bäst om du tar hand om dem i förebyggande syfte. Så kan vi sammanfatta råden från personer med olika typer av expertis om fötter, som vi har pratat med.

Läs mer inom temat Fot

Både förkylning och influensa orsakas av virus och går inte att bota. Antibiotika är verkningslöst. Tvärtom medverkar man till att öka risken för att bakterier bildar motståndskraft mot läkemedlen om man använder antibiotika vid virusinfektioner.

Läs mer inom temat Förkylning

I vår alldeles egen hudvårdswiki hittar du svar på vanliga frågor som rör ingredienser och kemikalier i hudvårdsprodukter. Du hittar även info inom samma område gällande livsmedel och kosttillskott.

Till Apotekets hudvårdswiki

Magen är komplicerad. Att veta hur magen fungerar och vad den behöver för att må bra är ett viktigt steg mot att få bukt med det som krånglar. Ta del av våra råd och tips om vanliga magproblem, vilka symtomen är och vad du kan göra åt dem.

Läs mer inom temat Mage

Mens är återkommande blödningar från livmodern som kvinnor får mellan puberteten och klimakteriet. Här kan du läsa om den första mensen, den sista mensen, oregelbunden mens och PMS.

Läs mer inom temat Mens

Här kan du få råd och tips kring ämnen som rör bland annat munherpes, muntorrhet, blåsor, illningar, dålig andedräkt och vilka produkter som hjälper dig att få vitare tänder. 

Kom till Mun och Tänder här

Många undrar om munskydd. Därför har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om att köpa munskydd/andningsskydd och hur du använder dem på ett säkert sätt.

Läs mer om munskydd

Gräspollen, björkpollen och hösnuva. Besvären är ofta många, men det finns hjälp att få. Vi erbjuder dig tips och råd vid pollenallergi.

Läs mer inom temat Pollenallergi

Här hittar du rådgivning om preventivmedel för kvinnor som främst innehåller hormoner. Vi förklarar även vad som händer i kroppen när du använder dig av preventivmedel. 

Kom till preventivmedel för kvinnor här

Oavsett om du åker till sol och värme, reser med mindre barn eller skall iväg på en äventyrsresa, finns det en del saker att tänka igenom innan avfärd. Har du till exempel fyllt på ditt reseapotek? Behöver du vaccinera dig? Vad gäller när man tar med läkemedel till ett annat land? Här har vi samlat råd och tips hur du kan förbereda dig innan avfärd.

Läs med inom temat Resa

Här har vi samlat ihop en mängd rörliga filmer som enkelt hjälper dig i vardagen. Allt från hur du använder ögondroppar till hur du på bästa sätt tar bort en fästing.

Se våra filmer här

Med den korta sommar vi har vill många utnyttja den till max vilket lätt kan innebära en överdos av sol, värme och småkryp. Gör en sommarpåfyllning av husapoteket så kan du både förebygga och lindra småblessyrer. 

Läs mer inom temat Sol

Är skadan omfattande är det alltid bäst att kontakta vården. Men skulle såret, bettet eller sticket vara av mildre allvarlighetsgrad, hjälper vi gärna till med råd och tips. 

Kom till sår, bett och stick här