Här blir det enklare att må bra

Varje dag träffar vi människor som undrar hur de kan förebygga sjukdomar eller vad de ska göra för att må bättre. Vissa frågor är vanligare än andra och inom flera ämnen har vi samlat på oss extra mycket kunskap och råd. Du hittar dem här tillsammans med länkar till ännu mer läsning. Här finns även tips på produkter, som du kan köpa direkt.

Få vård i mobilen hos Doktor24

Du kan kontakta den digitala vårdgivaren Doktor24 om du misstänker att du är smittad eller har symptom på Covid-19. Doktor24 kan ge rådgivning, skriva intyg och hjälpa dig vidare vid behov. Tjänsten är öppen dygnet runt, alla dagar i veckan.

Läs mer om Covid-19 och sök vård

Atopiskt eksem är den vanligaste hudsjukdomen bland vuxna och barn i Sverige. Det är uppskattningsvis över en miljon människor drabbade av atopiskt eksem i Sverige – från mild till svår. Bli vän med din atopiska hud – en vänskap värd att vårda. 

Läs mer om Atopiskt eksem

Coronaviruset, eller covid-19, påminner om influensa med feber eller hosta. De flesta blir lindrigt sjuka, men om du har symtom ska du stanna hemma tills du är frisk.

Här kan du läsa mer om coronaviruset

Fötterna mår bäst om du tar hand om dem i förebyggande syfte. Så kan vi sammanfatta råden från personer med olika typer av expertis om fötter, som vi har pratat med.

Läs mer inom temat Fot

Både förkylning och influensa orsakas av virus och går inte att bota. Antibiotika är verkningslöst. Tvärtom medverkar man till att öka risken för att bakterier bildar motståndskraft mot läkemedlen om man använder antibiotika vid virusinfektioner.

Läs mer inom temat Förkylning

Magen är komplicerad. Att veta hur magen fungerar och vad den behöver för att må bra är ett viktigt steg mot att få bukt med det som krånglar. Se korta filmer som berättar om vanliga magproblem, vilka symtomen är och vad du kan göra åt dem.

Läs mer inom temat Mage

Mens är återkommande blödningar från livmodern som kvinnor får mellan puberteten och klimakteriet. Här kan du läsa om den första mensen, den sista mensen, oregelbunden mens och PMS.

Läs mer inom temat Mens

Många undrar om munskydd. Därför har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om att köpa munskydd/andningsskydd och hur du använder dem på ett säkert sätt.

Läs mer om munskydd

Gräspollen, björkpollen och hösnuva. Besvären är ofta många, men det finns hjälp att få. Vi erbjuder dig tips och råd vid pollenallergi.

Läs mer inom temat Pollenallergi

Oavsett om du åker till sol och värme, reser med mindre barn eller skall iväg på en äventyrsresa, finns det en del saker att tänka igenom innan avfärd. Har du till exempel fyllt på ditt reseapotek? Behöver du vaccinera dig? Vad gäller när man tar med läkemedel till ett annat land? Här har vi samlat råd och tips hur du kan förbereda dig innan avfärd.

Läs med inom temat Resa

Med den korta sommar vi har vill många utnyttja den till max vilket lätt kan innebära en överdos av sol, värme och småkryp. Gör en sommarpåfyllning av husapoteket så kan du både förebygga och lindra småblessyrer. 

Läs mer inom temat Sol

Är du tillbaka på jobbet och undrar hur du ska få brännan att hålla några veckor till och hur du ska vårda hud och hår bäst? Här kommer några av våra bästa tips och rekommendationer.

Läs mer inom temat Tillbaka på jobbet

Att förstå vad hudvård innehåller är inte alltid det lättaste. Vad är skillnaden mellan ekologisk hudvård och vanlig hudvård? Vår toxikolog Winta Woldai reder ut begreppen.

Till Wintas wiki