handla på apoteket.se

Det är snabbt, säkert och fraktfritt att handla på apoteket.se – både receptfria egenvårdsprodukter och varor du har på recept.

Inloggning med BankID och e-legitimation

Som inloggad på Mina recept, på apoteket.se eller i vår app, du hämta ut din receptbelagda medicin och få den skickad hem till dig. Du kan även hantera fullmakter och handla till dina barn samt se dina kundklubbspoäng om du är medlem i Apotekets kundklubb.

För att kunna erbjuda en trygg och säker recepttjänst har vi valt att använda e-legitimation som inloggningskrav.

När du klickar på Logga in på apoteket.se kommer du till en sida där du kan välja vilken typ av e-legitimation du vill använda - BankID eller Mobilt BankID. I appen används Mobilt BankID.

Sidan administreras av företaget CGI som är en underleverantör till Apoteket.

Vad är e-legitimation?

E-legitimation är en elektronisk legitimation som gör det möjligt för dig att legitimera dig när du till exempel vill logga in på Apoteket och se dina recept samt beställa dina mediciner. Men det är också användbart när du utför ärenden hos din onlinebank, på Skatteverket eller t.ex. Försäkringskassan.

E-legitimation utfärdas av de flesta vanliga bankerna. Om du har en internetbank så loggar du in på den och laddar ner din e-legitimation där.

Vi erbjuder följande betalningssätt

Bankkort

 • VISA (ej Electron)
 • Mastercard
 • American Express
 • Diners

Pengarna reserveras vid orderläggning och dras från kontot vid leveranstillfället.

Internetbank

 • Nordea
 • Swedbank
 • Handelsbanken
 • SEB

Pengarna dras från kontot i samband med godkännandet av transaktionen.

Köpvillkor kredit

I samarbete med Collector Bank AB erbjuder vi betalsätt Apoteket Faktura och Månadsfaktura. När du väljer något av dessa betalsätt får du hem dina varor innan du betalar och väljer sedan vid betalningstillfället om du vill betala hela fakturabeloppet eller dela upp det i mindre delar. Du kan endast beställa till din folkbokföringsadress och du måste vara minst 18 år vid köptillfället när du väljer betalsätt Faktura och Månadsfaktura.

I samband med att du väljer betalsätt Faktura eller Månadsfaktura görs en kreditbedömning, som i vissa fall inkluderar en kreditupplysning och då skickas en upplysningskopia till dig i ett separat brev.

Apoteket Faktura

Du får en ny faktura för varje köptillfälle. Fakturan är avgiftsfri, förfaller till betalning 14 dagar efter köpet och aviseras per e-post. Väljer du vid betalningstillfället att betala en mindre del av fakturabeloppet övergår din Faktura till en Kreditmånadsfaktura med tillhörande villkor enligt nedan.

Apoteket Månadsfaktura

Du får en faktura för samtliga köp som du har genomfört under en kalendermånad. Månadsfakturan har en fakturaavgift om 19 kr vid postal avisering, 10 kr vid e-faktura och 0 kr vid autogiro. Väljer du vid betalningstillfället att betala en mindre del av fakturabeloppet övergår din Månadsfaktura till en Kreditmånadsfaktura med tillhörande villkor enligt nedan.

Kreditmånadsfaktura

Du kan vid betalningstillfället välja att dela upp betalningen av fakturabeloppet på upp till 12 månader och då övergår din Faktura eller Månadsfaktura till en Kreditmånadsfaktura. Du behöver vid varje betalningstillfälle som minst betala 1/12 av totalbeloppet, lägst 50 kr, plus aviseringsavgift. Den månatliga aviseringsavgiften är 19 kr vid postal aviseringsmetod, 19 kr vid e-faktura och 14 kr vid autogiro. Ingen kreditränta tillkommer. Den effektiva räntan vid delbetalning av ett belopp om 10 000 kr över 12 månader med 19 kr i månatlig aviseringsavgift uppgår till 4,3% och totalt belopp att betala 10 228 kr (852 kr/månad). Du kan alltid välja att betala det totala fakturabeloppet enligt din avi.

Vid försenad eller utebliven betalning kommer du debiteras dröjsmålsränta och för Faktura eller Månadsfaktura utgår även påminnelseavgift och för Kreditmånadsfaktura utgår förseningsavgift.

För mer information kontakta Collector Bank AB på 010-161 00 14 eller apoteket@collectorbank.se

För fullständiga villkor för Apoteket Faktura och Månadsfaktura liksom delbetalning, se nedan länk

Allmänna villkor för Apoteket Faktura samt Apoteket Månadsfaktura

Swish

Vi erbjuder Swish-betalning via Apoteket.se. Är du ansluten till Swish så har du möjlighet att genomföra betalningar som dras direkt från ditt bankkonto. Öppna Swish-appen på din mobila enhet och godkänn betalningen via ditt mobila Bank-ID för att slutföra köpet. Vid eventuell retur återbetalas pengarna till ditt bank- eller kreditkort alternativt kontant.

Hem till dig eller hämta på Apoteket

Till brevlådan eller utlämningsställe

 • 1-3 arbetsdagar
 • Skickas till din brevlåda, PostNord avgör om paketet får plats i brevlådan eller istället skickas till ett närliggande utlämningsställe

 • Tillgängligt i hela Sverige

 • Beställning innan Kl 15.00 en vardag skickas samma dag

När du gör din beställning får du information om vilka varor som kan skickas som brev. Det är viktigt att tömma brevlådan varje dag när man väntar på brevleverans och tänka på att läkemedel ska förvaras oåtkomligt för barn och husdjur om man har brevinkast i lägenheten. 

Alla varor kan inte skickas hem till dig som brev. Det gäller till exempel kylvaror, temperaturkänsliga varor, sådana som kräver extra säker leverans som sömnmedel eller lugnande läkemedel eller stora förpackningar. Om brevet inte ryms i brevlådan får försändelsen hämtas ut på Postens utlämningsställe. Posten informerar om vilket utlämningsställe försändelsen finns på.

Kommer din beställning innan Kl 15.00 en vardag, skickas den samma dag.

Hämta på apotek/ apoteksombud 

Du kan hämta ut din beställning på ditt utvalda apotek eller apoteksombud 

 • Klar för upphämtning om 2-4 vardagar
 • Du får ett SMS när paket är klart för att hämtas
 • Legitimation behövs vid upphämtning

Du kan hämta paket på alla apotek som ägs av Apoteket AB eller våra apoteksombud.

Hämta express på apotek

Beställ och hämta ut din beställning på ditt valda apotek redan efter 2 timmar.

När du beställer medicin och andra apoteksvaror online kan du hämta ut dem på ditt apotek. Du får ett sms när din beställning är klar. Vi håller din bokning 48 timmar.

Hämta på utlämningsställe

 • 1-2 arbetsdagar
 • Levereras till ditt närmsta ombud eller valt ombud
 • Legitimation behövs vid upphämtning
 • Tillgängligt i hela Sverige

Din beställning skickas till ditt närmsta ombud eller valt ombud. När paket har kommit fram informerar postnord dig. Du har 14 dagar på dig att hämta ut paket från att det anländer till de valda ombudet.

Varor som kräver kylförvarning kan inte skickas som paket utan måste hämtas på apotek.

Instabox

 • 1-3 arbetsdagar
 • Levereras till vald box
 • Verifiering med Mobilt Bank ID kan krävas

När paket har kommit fram till boxen informerar Instabox dig. Du har 14 dagar på dig att hämta ut paket från att det anländer till de valda ombudet.

Varor som kräver kylförvarning skickas inte till Instabox.

Hemleverans

Din order hanteras direkt och leveransen planeras. När transportören hämtat paketet får du ett sms med beräknad leveranstid och en länk där du kan följa leveransen.

Tänk på att du måste vara hemma och ta emot paketet, signera och visa legitimation.

Hemleverans Express inom 2 timmar i Stockholms innerstad

Kl 08.30 - 19.30 måndag till fredag
Kl 11.00 - 19.30 lördag och söndag
Pris 69 kr

Hemleverans Express inom 2,5 timmar i Stockholm närförort

Kl 08.30 - 19.30 måndag till fredag
Kl 11.00 - 19.30 lördag och söndag
Pris 69 kr

Hemleverans Kväll - Stockholm

Beställ senast kl 17 och få leverans till dörren samma vardag
Leverans mellan kl 17.00 och 22.00
Beställning efter kl 17 levereras nästa vardag
Pris 39 kr

I Stockholm är transportören Bring helt fossilfria

Hemleverans Kväll - Göteborg och Malmö

Beställ senast kl 16 och få leverans till dörren samma vardag
Leverans mellan kl 17.00 och 22.00
Beställning efter kl 16 levereras nästa vardag
Pris 39 kr

I Göteborg och Malmö är transportören Bring helt fossilfria

Hemleverans kväll – Eskilstuna, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Luleå, Norrköping, Södertälje, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Östersund

Beställ senast kl 16 och få leverans till dörren samma vardag
Leverans mellan kl 17.00 och 22.00
Beställning efter kl 16 levereras nästa vardag
Pris 19 kr

Våra leveranser är klimatkompenserade

När du handlar på apoteket.se så kompenserar vi för utsläppen från din leverans genom att investera i Solvatten, en hållbar soldriven vattenreningslösning för människor som lever utan rent vatten.

Tack vare vårt samarbete med Solvatten får fler människor tillgång till rent vatten utan att behöva elda med kol eller ved. Det ger också fördelar som bättre hälsa, ekonomi, högre social status och bättre livssituation för kvinnor i länder som drabbats särskilt hårt av klimatförändringarna. Den soldrivna vattenreningen gör också att fler träd får stå kvar vilket ger fördelar som skugga, mat, vattenrening och upptag av koldioxid.

Följ det via posten

Så fort vi packat din order skickar vi ett mail till dig med din leveransbekräftelse med en länk till Posten där du kan spåra ditt paket.

14 dagars öppet köp

För varor som köpta på apoteket.se eller beställt per telefon via Kundservice är ångerrätten 14 dagar. Din följesedel som du får med i leveransen gäller som kvitto. Återköp, byte och reklamation kan göras på samtliga apotek inom Apoteket AB. 

Ångerrätt

Du har ångerrätt enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, Distansavtalslagen. Ångerrätten innebär att varor kan bytas eller återköpas inom 14 dagar räknat ifrån den dagen då varan mottagits. Var dock uppmärksam på att om du hanterar varan i större utsträckning än vad som varit nödvändigt kan du bli skyldig att ersätta Apoteket för en eventuell värdeminskning om du väljer att ångra köpet.

Om du beställer läkemedel, livsmedel eller kylvaror omfattas dessa inte av ångerrätten i Distansavtalslagen.

Förpackningar med hygienartiklar får inte öppnas för att du ska behålla din ångerrätt. Du kan utnyttja din ångerrätt genom att lämna tillbaka en vara i någon av våra butiker. 

Du kan också skicka returen per post, kontakta då alltid Apotekets Kundservice på telefon 0771–450 450 före retur. Om du utnyttjar din ångerrätt kommer Apoteket att återbetala din betalning inom 14 dagar från det att du återsänt varan.

Återbetalning

Vid hävning av köp/reklamation har du rätt att återfå pengarna inom 30 dagar från det att Apoteket mottagit meddelandet. Om Apoteket företar omleverans eller avhjälpande av felet vid en reklamation skall eventuella fraktkostnader återbetalas inom 30 dagar från den dag Apoteket mottagit reklamerad vara.

Om du inte hämtar ut din beställning

Apoteket har rätt att ta ut en avgift för hanteringen av varor som inte hämtats ut. Avgiften uppgår till 150 kr.

Levererade beställningar ligger kvar två veckor på apotek, apoteksombud och på Postens utlämningsställe. Observera att du måste hämta beställningen, även om du vill använda din ångerrätt, det räcker inte att bara låta paketet ligga kvar.

Avbeställning

Du kan avbeställa leveransen fram till dess att den har påbörjats. Du kan endast göra detta genom att ringa till Apotekets Kundservice på 0771 - 450 450. Efter det att leveransen av beställningen påbörjats kan du inte avbeställa den. 

Via posten eller i våra butiker

Om din leverans skulle vara felaktig, skadad eller ofullständig kan du göra en reklamation hos Apoteket Kundservice på telefonnummer 0771 – 450 450. Om du vill posta in varan som ska reklameras, står Apoteket för frakten. Du kan också reklamera varan i någon av våra butiker.

Hitta ditt närmaste Apotek

Integritetspolicy och Trygg e-handel

Här hittar du fullständiga allmänna villkor som gäller för försäljning via apoteket.se samt information om Integritetspolicy, Cookies och Trygg e-handel.

Till Köpvillkor och säkerhet

Här kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter när du använder tjänsten Mina recept.

Användarvillkor Mina recept

Har du fått ett presentkort?

Presentkort kan du använda i alla våra ca 400 butiker. Hitta ditt närmsta apotek här

Här kan du se ditt aktuella värde och datum på ditt presentkort.

Hitta svaret på din fråga i vårt kundforum

I vårt kundforum har vi svarat på massor av våra kunders frågor. Sök svaret på din fråga, eller ställ din egen i vårt kundforum.

Till kundforumet