Välkommen till Apoteket

Vi på Apoteket vill hjälpa våra kunder med hälsa och välbefinnande – genom hela livet. Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör och tack vare kundernas uppskattning och våra medarbetares djupa kunskap om läkemedel och hälsa fortsätter vi att växa. 

Vi är alltid intresserade av nya medarbetare som har ett stort engagemang för läkemedel och hälsa och som vill vara med och utveckla Apoteket.

Apoteket är unika i den svenska apoteksbranschen eftersom vi driver verksamhet inom många olika verksamhetsområden och för olika kunder. Konsumenter möter oss framför allt på våra apotek och via våra digitala kanaler. På uppdrag av kunder inom vård och omsorg levererar vi även läkemedel till sjukhus och boenden.

Vår breda verksamhet gör att du som medarbetare har goda möjligheter att utvecklas och göra karriär.

Apoteket bildades 1971 och är ett statligt ägt företag. Det innebär att vi ägs av svenska folket och att delar av vår vinst går tillbaka till samhället. Vi har verksamhet på 250 orter över hela Sverige och medarbetare som kommer från 88 länder. Våra kunder kan få hjälp på sammanlagt 55 olika språk.

Apotekets verksamhet

Läkemedel och råd till konsumenter

Till oss vänder sig hela svenska folket för läkemedel, hälsoprodukter, hälsotjänster och rådgivning. I mötet med kunderna får du möjlighet att hjälpa dem att använda sina läkemedel och egenvårdsprodukter på rätt sätt.

För att människor enkelt ska kunna få tag på läkemedel och andra apoteksprodukter när de behöver dem utvecklar vi ständigt våra digitala tjänster och kundkanaler. Vi var först i Sverige med att erbjuda e-handel med läkemedel och först med att erbjuda möjlighet att e-handla läkemedel i mobilen.

Medarbetare på våra distansapotek tar hand om orderberedning och ser till att varorna finns på våra apotek samt ser till att kunderna som e-handlar på apoteket.se eller via appen får sina leveranser.

I vår kundservice har vi farmaceuter som möter kunderna via digitala kanaler inklusive chatt och telefon. 

Tjänster till vård och omsorg

Till landsting, kommuner och privata vårdgivare erbjuder Apoteket tjänster kopplade till läkemedel och patientsäkerhet, såsom läkemedelsleveranser, farmaceutiska tjänster, specialläkemedel och dosförpackade läkemedel. Visste du att vi på Apoteket uppfann Apodos, tjänsten för dosförpackade läkemedel som underlättar för kunder att ta sin medicin på rätt sätt och i rätt tid?

Centrala enheter

På Apotekets huvudkontor samarbetar en rad specialister inom olika funktioner så att vi kan erbjuda våra kunder produkter och tjänster som gör det enklare att må bra. 

Här finns avdelningar som Logistik, Marknad, IT, Ekonomi, HR, Hållbarhet & Juridik, Apoteksnät och Vård. Huvudkontoret finns i moderna och fräscha lokaler i Solna, nära till fina träningsmiljöer och kommunikationer. 

De flesta av våra medarbetare arbetar dock på våra drygt 390 apotek över hela Sverige, på sjukhusavdelningar eller i våra produktionsanläggningar.