Som medarbetare hos oss kan du kombinera olika roller och kompetensområden på ett spännande och utvecklande sätt. Vi är cirka 3500 medarbetare med många olika yrkesroller och arbetsuppgifter.

Välkommen till Apoteket

Här är du med och utvecklar Sveriges ledande apotekskedja.

Vi på Apoteket vill hjälpa våra kunder med hälsa och välbefinnande – genom hela livet. Vi är Sveriges ledande apoteksaktör och tack vare kundernas uppskattning och våra medarbetares höga kunskap fortsätter vi att växa. Vi är alltid intresserade av duktiga farmaceuter och egenvårdsrådgivare som har ett stort engagemang för läkemedel och hälsa och som vill vara med och utveckla Apoteket.

Apoteket har en unikt bred verksamhet där du som farmaceut och egenvårdsrådgivare har goda möjligheter att utvecklas och göra karriär. Apoteket bildades 1971 och är ett statligt ägt företag, det innebär att vi ägs av svenska folket. Vi har verksamhet på 250 orter över hela Sverige och medarbetare som kommer från 83 länder. Sammanlagt pratar de olika 57 språk. För att vi ska kunna bedriva en hållbar verksamhet och göra det enklare för kunden att må bra känns det viktigt för oss att satsa på din kompetensutveckling och din hälsa. Vi tror nämligen att när du mår bra och är engagerad i ditt jobb har du också riktigt bra kundmöten.

Apotekets verksamhet

Läkemedel och råd till konsumenter:

Till oss vänder sig hela Sveriges befolkning för läkemedel, hälsoprodukter, hälsotjänster och rådgivning. I mötet med kunderna får du möjlighet att hjälpa dem att använda sina läkemedel och egenvårdsprodukter på rätt sätt.

I vår kundservice har vi farmaceuter som möter kunderna via digitala kanaler och telefon. 

Medarbetare på våra distansapotek tar hand om orderberedning och ser till att varorna finns på våra apotek samt ser till att kunderna som e-handlar på apoteket.se får sina leveranser. För att människor enkelt ska kunna få tag på läkemedel och andra apoteksprodukter när de behöver dem utvecklar vi ständigt våra digitala tjänster och kundkanaler. Vi var först i Sverige med att erbjuda e-handel med läkemedel och först med att erbjuda möjlighet att e-handla läkemedel i mobilen.

Tjänster till vård och omsorg: 

Till landsting, kommuner och privata vårdgivare erbjuder Apoteket tjänster kopplade till läkemedel och patientsäkerhet, såsom läkemedelsleveranser, farmaceutiska tjänster, specialläkemedel och dosförpackade läkemedel. Visste du att vi på Apoteket uppfann ApoDos, tjänsten för dosförpackade läkemedel?

Dina utvecklingsmöjligheter hos oss

De flesta som arbetar hos oss är apotekare, receptarie eller apotekstekniker/egenvårdsrådgivare. I din befattning kan du ha flera olika roller beroende på kompetens, intresse och erfarenhet. Vi erbjuder även kombinerade tjänster där du arbetar både på apotek och exempelvis med läkemedelsleveranser och tillverkning.

Genom att fördjupa din kunskap inom något område kan du efterhand få särskilt ansvar eller en specialistroll. När du är redo finns det också möjlighet för dig att gå vidare i olika ledarroller. Tillsammans med din chef följer du regelbundet upp din kompetens och karriärutveckling.

Vi satsar på dig

För att kunna bedriva en hållbar verksamhet och göra det enklare för människor att må bra är det viktigt för oss att satsa på din utveckling och din hälsa. Som medarbetare har du tillgång till professionell och personlig kompetensutveckling.

Via vår egen utbildningsenhet får du tillgång till ett omfattande utbildningsprogram med bland annat ett hundratal e-utbildningar, utbildningsprogram, inspirationsföreläsningar och olika nätverksträffar.

Utöver marknadsmässig lön, pensionsprogram och personliga försäkringar erbjuder vi dig ett omfattande hälso - och förmånsprogram. Det innehåller bland annat friskvårdsbidrag, aktivitetspeng, företagshälsovård, personalrabatt på egenvårdsprodukter, rabatterbjudanden i webbaserad förmånskatalog, stipendier samt medlemskap i konstförening.