Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Drömmig saffranspavlova
Hem/Apotekets jul/Saffranspavlova

Saffranspavlova

Drömmig saffranspavlova

 

INGREDIENSER

  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl socker
  • Några droppar citron
  • 1 g (2 förpackningar) Apotekets Saffran
  • Topping
  • 3 dl grädde
  • Valfritt: pistagenötter och/eller granatäppelkärnor

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 100–110 grader.

Rör ihop socker och ägg och värm över ett vattenbad tills sockerkristallerna har smält (ca 65 grader). Tillsätt saffran och tag av spisen.

Vispa därefter äggblandningen med några droppar citron tills bunken har kallnat och du får styva toppar av maräng.

Spritsa ut marängen i en cirkel på ett bakplåtspapper. Gör en grop längs mitten av spritscirkeln (till grädden senare).

Grädda i mitten av ugnen i ca 2h. Marängen ska lossna lätt från bakplåtspappret och kännas torr. Denna maräng är så god då du får en krispig yta och härligt seg insida.

Toppa med vispad grädde längs gropen och garnera efter tycke. Klart!

Rekommenderade julrecept

  • Lakritsfudge
    Lakritsfudge
  • Mintkakor
    Mintkakor
  • Muffins med polkafrosting
    Muffins med polkafrosting