Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Recept | Saffransmuffins med russin | Apoteket
Hem/Apotekets jul/Saffransmuffins med russin

Saffransmuffins med russin

Saffransmuffins med russin

Prova dessa makalöst goda och ljuvligt doftande muffins som påminner om den goda saffransbullen. Fika med näring i, som passar såväl i pulkabacken som hemma i soffan.

  • Fri från mjölkprotein, gluten, och tillsatt socker.

 

Recept

ca 9 muffins

  • 2 dl Mandelmjöl eller Jordmandelmjöl (nötfritt)

  • 1,5 tsk Bakpulver

  • 1 krm Vaniljpulver

  • 1 paket Apotekets Saffran

  • 1 nypa Salt (ej till bebis)

  • 5 st Färska dadlar

  • 2 msk Valfri olja

  • 3 st Ägg

  • 0,5 dl Valfri mjölkdryck

  • 1 näve Russin

 

Gör så här:

1 Sätt ugnen på 175° varmluft, eller 200° över- och undervärme.

2 Häll de torra ingredienserna i en bunke och blanda. 

3 Kärna ur dadlarna och mixa dem i en liten mixer tillsammans med ett ägg

tills det blivit en fin smet. 

4 Ner med olja, mjölk och resten av äggen och kör mixern lätt så det blöta blandas. 

5 Ner med smeten i bunken och vispa/blanda väl.

6 Häll smeten i muffinsformar och sätt in i ugnen i ca 12 min. Klart!

 

Recept: Isabelle Ståhl

@mellistipset

Rekommenderad läsning

  • Kladdkaka med saffran och vit choklad
  • Lakritsglass i julig version
    Lakritsglass
  • Mintchokladbollar
    Mintchokladbollar
  • Julig nice cream