Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Juligt polkagrisknäck
Hem/Apotekets jul/Polkagrisknäck

Polkagrisknäck

Juligt polkagrisknäck

 

INGREDIENSER

  • 2 dl grädde
  • 1,5 dl sirap
  • 50 ml flytande glykos
  • 2 dl socker
  • 1 msk smör
  • 1 dl Apotekets Polkagrisar
  • 5 droppar Apotekets Pepparmyntsolja

GÖR SÅ HÄR
Häll grädde, sirap, glykos och strösocker i en kastrull och koka försiktigt upp. Rör om hela tiden så det inte bränns vid.

Koka upp till ca 120 grader och låt den koka på den graden i ca 15–20 minuter. Kultestet* är ett utmärkt sätt att veta när det kokat klart. Tag sedan kastrullen från spisen.

Mortla polkagrisarna. Tillsätt sedan dessa tillsammans med smör samt pepparmintsolja och rör om.

Häll upp i önskade formar, garnera med ytterliggare polkagrisar och låt stelna.
Förvara i kylskåp. Klart!

*Så här gör du kultestet: droppa ner lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Går den att forma till en kula med fingrarna är knäcksmeten färdig.

Rekommenderade julrecept

  • Chokladtryffel med lakrits
    Chokladtryffel med lakrits
  • Senapsgriljerade rotselleri med apelsin och ingefära
    Senapsgriljerade rotselleri med apelsin och ingefära
  • Kladdkaka med saffran och vit choklad