Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Hem/Apotekets jul/Apelsin- och saffransmousse

Apelsin och saffransmousse

Apelsin- och saffransmousse

 

(Tillagningstid ca 10 min + en stund i kylskåp)

  • Glutenfri • Vegansk • Laktosfri • Mjölkproteinfri • Utan tillsatt socker

Bjud på en krämig och god mousse till efterrätt. Denna fräscha mousse är både enkel att göra, är god och ser vacker ut. Dessutom innehåller den vitaminer och mineraler. Fri från gluten, mejeriprodukter och tillsatt socker.

4 mindre portioner

  •  250 ml kokosgrädde
  • 4 ekologiska torkade aprikoser
  • 0,5–1 krm malen saffran
  • rivet skal från 0,5 ekologisk apelsin
  • några lingon och rostad, hackad mandel att toppa med

Rengör apelsinen och finriv det yttersta skalet. Kör alla ingredienser i en mixer. Beroende på val av kokosgrädde får du redan nu en mousse du kan spritsa upp i glas. Är den fortfarande lös häller du bara upp den i mindre skålar och låter den stelna i kylskåp några timmar innan servering. Servera som den är eller med t ex några lingon samt rostade, hackade mandlar på. Håller i kylskåp ca en vecka.

Recept: Isabelle Ståhl

@mellistipset

Glöm inte läsa vår stora saffransguide här!

Rekommenderade artiklar

  • Saffransgranola i julversion
    Food Pharmacys saffransgranola
  • Mjuk julkaka
    Mjuk julkaka
  • Saffransbiscotti
Juligt apelsin- och saffransmousse