Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Hem/Apotekets jul/Kladdkaka med saffran och vit choklad

Kladdkaka med saffran och vit choklad

Kladdkaka med saffran och vit choklad

 

Ingredienser

  • 200 g vit bakchoklad
  • 150 g smör
  • 1 påse Apotekets Saffran
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg

Dekoration: Rostade mandelflagor och/eller florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform på ca 24 cm.

Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör tills den smält.

Mortla saffran med en sockerbit och tillsätt i smeten. Tillsätt sedan mjöl, socker och ägg och rör ihop allt till en slät smet.

Häll i formen och strössla eventuellt på rostade mandelflagor. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i 25–30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig inuti. Låt den kallna innan servering. Dekorera med florsocker och servera gärna med en klick vispad grädde och rårörda lingon eller hallon. Förvara kakan i kylen, men ta ut den en stund innan servering så den hinner mjukna lite.

Rekommenderade julrecept

  • Chokladtryffel med lakrits
    Chokladtryffel med lakrits
  • Mjuk julkaka
    Mjuk julkaka
  • Vitvinsglögg
    Vitvinsglögg