
(Tillagningstid ca 15 min + en stund i frysen)
Allt godis på julbordet behöver inte vara onyttigt. Baka dessa urgoda och enkla rutor fyllda med bland annat järn, magnesium, vitamin C och fibrer.
ca 14 st
Krossa lakritsstången med mortel och kärna ur dadlarna. Rengör citronen och finriv det yttersta skalet. Häll alla ingredienser i en mixer och kör till önskad konsistens. Lite tuggmotstånd är gott i dessa. Tryck ut degen på bakplåtspapper i t ex en avlång brödform (ca 25x10 cm). Strö några kokosflingor över och ställ in i frysen tills den stelnat. Ta ut och skär i rutor. Klart! Funkar utmärkt att frysa in. Håller i kylskåp ca en vecka.
Övrig info: Barn under fem år bör inte regelbundet äta lakrits, men några enstaka bitar någon gång ibland går bra.
Recept: Isabelle Ståhl