Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Hem/Apotekets jul/Citron- och lakritsrutor

Citron och lakritsrutor

Citron- och lakritsrutor

(Tillagningstid ca 15 min + en stund i frysen)

  • Glutenfria • Veganska • Laktosfria • Mjölkproteinfria • Utan tillsatt socker

Allt godis på julbordet behöver inte vara onyttigt. Baka dessa urgoda och enkla rutor fyllda med bland annat järn, magnesium, vitamin C och fibrer.

ca 14 st

  • 1 dl melonkärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1 nypa salt
  • rivet skal från 0,5 ekologisk citron
  • 2 msk pressad ekologisk citron
  • 1 msk kokosolja
  • 35–50 g lakritsstång
  • 7 färska dadlar (urkärnade)
  • 1­–2 msk kokosflingor att toppa med

Krossa lakritsstången med mortel och kärna ur dadlarna. Rengör citronen och finriv det yttersta skalet. Häll alla ingredienser i en mixer och kör till önskad konsistens. Lite tuggmotstånd är gott i dessa. Tryck ut degen på bakplåtspapper i t ex en avlång brödform (ca 25x10 cm). Strö några kokosflingor över och ställ in i frysen tills den stelnat. Ta ut och skär i rutor. Klart! Funkar utmärkt att frysa in. Håller i kylskåp ca en vecka.

Övrig info: Barn under fem år bör inte regelbundet äta lakrits, men några enstaka bitar någon gång ibland går bra.

Recept: Isabelle Ståhl

@mellistipset

Rekommenderade recept

  • Chokladkaka med mintchokladtryffel
    Chokladkaka med mintchokladtryffel
  • Äppelglögg med klassiska julsmaker
    Äppelglögg med klassiska julsmaker
  • Polkagrisknäck
    Polkagrisknäck