Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Hem/Apotekets jul/Chokladkaka med mintchokladtryffel

Chokladkaka med mintchokladtryffel

Chokladkaka med mintchokladtryffel

 

INGREDIENSER

Chokladkaka

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl ljussirap
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Mintchokladtryffel

  • 200 g mörk choklad
  • (alt. mjölkchoklad)
  • 2 dl grädde
  • 10 droppar pepparmyntolja

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll ner resten av ingredienserna och rör om. Se till att täcka kanterna med bakplåtspapper då chokladtryffeln ska över kakan och sätta sig. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35min.

Medan kakan är i ugnen så förbered tryffeln. Hacka chokladen alt använd chokladknappar. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör runt tills du fått en len tryffel. Tillsätt Apotekets Pepparmyntolja. Justera efter smak.

Häll tryffeln över kakan (kakan behöver inte ha svalnat).

Låt kakan svalna i kyl alternativt frys.

Dekorationstips: Färska eller frystorkade hallon för att ge lite syra till kakan.

Recept och foto:
Hana Chatila
@sweets.byhana

Rekommenderade julrecept

  • Fisksoppa med saffran
  • Äppelglögg med klassiska julsmaker
    Äppelglögg med klassiska julsmaker
  • Julig nice cream