Black Friday

Black Friday i Sverige är ett begrepp som på senare år har blivit alltmer känt och uppskattat. Black Friday infaller dagen efter den amerikanska högtiden "Thanksgiving" och har i USA varit en högst efterlängtad (shopping)dag i åratal. Kort beskrivet är det en dag där fysiska butiker och e-handel erbjuder kraftigt reducerade priser på stora delar av sortimentet. Detta gäller allt från livsmedel till verktyg, skönhet till upplevelsepaket.

På Apoteket.se tar vi tillvara på den här dagen genom att erbjuda våra kunder rabatter utöver det vanliga.

Bild på Alfons Åberg Alfons

Alfons Åberg Alfons

Mjukisdocka 1 st Alfons

 • Mjukisdocka
 • EN71 certifierad
 • Kan tvättas i maskin 40 grader
99 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar
Bild på Alfons Åberg Milla

Alfons Åberg Milla

Mjukisdocka 1 st Milla

 • Mjukisdocka
 • EN71 certifierad
 • Kan tvättas i maskin 40 grader
99 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar
279 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar
Webb-pris
Bild på Omron M3 Comfort

Omron M3 Comfort

För överarm 1 st Blodtrycksmätare

 • För överarm
 • Manchettstorlek 22-42 cm
 • Helautomatisk blodtrycksmätare. Kliniskt granskad och validerad med 360 graders manschettnoggrannhet
849 kr

(Ord. pris 995 kr)

Köp
Lev. 1-3 vardagar
Bild på Veet Beauty Styler

Veet Beauty Styler

2 munstycken 1 st Hårborttagningstrimmer

 • 2 munstycken
 • Innehåll: elektriskt verktyg,2 munstycken, förvaring, rengöringsborste & batteri
 • Ett snabbt och enkelt sätt för hårborttagning mer precision. För ögonbryn, ansikte, underarm och bikinilinje
319 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar
99 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar

Se alla kvalitetssäkrade klappar

Historia och bakgrund

Black Friday är sammanflätad med ”Thanksgiving”, som alltid infaller den fjärde torsdagen i november.  Denna ”låt oss reflektera och tacka för det vi har”- dag är en stor helgdag i USA. Det är en familjehögtid och alla butiker är stängda. Men det man inte handlar denna viktiga torsdag, det tar man igen på fredagen. Och det med råge.

Det är heller inte ovanligt att Black Friday förlängs och blir en "Black weekend" med erbjudanden som gäller hela helgen.

Det började med att affärerna bestämde sig för att öppna lite tidigare på fredagsmorgonen. Man började öppna allt tidigare och till slut så pass tidigt att amerikanerna de senaste åren har kunnat gå direkt från Thanksgiving-middagen till att handla i en butik. 

Det finns flera historier om varifrån termen ”Black Friday” härstammar, men oavsett bakgrunden är denna dag numera så självklar för gemene man i USA att den har blivit en högtid i sig. Man avrundar Thanksgiving och förbereder inför jul.

I många år var Black Friday unik för amerikanerna. På senare år har den spridits globalt, bland annat på grund av sociala medier och mycket attraktiva erbjudanden. Det är inte endast i USA man förbereder sig för julen och betar av julklappslistan till familj och vänner.

Black Friday på Apoteket

Apoteket gillar idén att erbjuda kunderna extra fina rabatter den fjärde fredagen i november. Både här på apoteket.se och på vissa lokala apotek uppmärksammar vi Black Friday.

Man köper det man behöver, fast lite (läs: Mycket) billigare. Det kan vara ett julklappsköp eller att man unnar sig den där krämen man velat pröva sedan ett tag tillbaka. Vi anser dock inte att nedsatta priser ska ske på bekostnad av kvalitet eller säkerhet och kan garantera samma kvalitetskontroll som alltid.