Black Friday & Black Week

Black Friday, Black Weekend och Black Week har blivit starten på julhandeln i Sverige. På Apoteket hittar du mängder av produkter med bra erbjudanden! Passa på att köpa julklapparna till nära och kära redan nu - kanske en presentförpackning? Du kan också fylla på förrådet av kosttillskott eller annat hemma eller bara unna dig själv något annat du behöver. Upptäck Black Friday, Black Weekend och Black Week-erbjudanden här på Apoteket!

 

Två kvinnor med kassar går ut från ett apotek.

Historia och bakgrund

Black Friday är sammanflätad med ”Thanksgiving”, som alltid infaller den fjärde torsdagen i november.  Denna ”låt oss reflektera och tacka för det vi har”- dag är en stor helgdag i USA. Det är en familjehögtid och alla butiker är stängda. Men det man inte handlar denna viktiga torsdag, det tar man igen på fredagen. Och det med råge.

Det började med att affärerna bestämde sig för att öppna lite tidigare på fredagsmorgonen. Man började öppna allt tidigare och till slut så pass tidigt att amerikanerna de senaste åren har kunnat gå direkt från Thanksgiving-middagen till att handla i en butik. 

Det finns flera historier om varifrån termen ”Black Friday” härstammar, men oavsett bakgrunden är denna dag numera så självklar för gemene man i USA att den har blivit en högtid i sig. Man avrundar Thanksgiving och förbereder inför jul.

I många år var Black Friday unik för amerikanerna. På senare år har den spridits globalt, bland annat på grund av sociala medier och mycket attraktiva erbjudanden. Det är inte endast i USA man förbereder sig för julen och betar av julklappslistan till familj och vänner.

Black Friday på Apoteket

Apoteket gillar idén att erbjuda kunderna extra fina rabatter den fjärde fredagen i november. Både här på apoteket.se och på våra lokala apotek uppmärksammar vi Black Friday och Black Weekend.

Man köper det man behöver, fast lite (läs: Mycket) billigare. Det kan vara ett julklappsköp eller att man unnar sig den där krämen man velat pröva sedan ett tag tillbaka. Vi anser dock inte att nedsatta priser ska ske på bekostnad av kvalitet eller säkerhet och kan garantera samma kvalitetskontroll som alltid.