Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Hem/Kloka Råd/Hälsa & Träning/Hälsosamma recept/Vegansk gubbröra
Vegansk gubbröra.

Vegansk gubbröra

(1 skål)

Ingredienser:

  • 5 små champinjoner
  • ½ rödlök
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • 2 msk hackad färsk dill
  • 3 msk små kapris
  • 1 dl majonnäs (se nedan)
  • 1 dl valfri crème fraiche
  • 1–2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • salt och vitpeppar

Majonnäs

  • 2 msk kikärtsspad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar

Gör så här:

Hacka svampen, skala och finhacka löken. Lägg svamp, lök, örter, kapris och majonnäs (se nedan) i en skål. Rör ner senap, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera röran på fröknäcke och njut!

Majonnäs: Blanda kikärtsspad, senap och vinäger i en hög bunke. Tillsätt rapsolja långsamt i en tunn stråle medan du vispar kraftigt med en elvisp. Vispa tills du får en tjock och krämig majonnäs, smaka av med salt och peppar.

Serveringsförslag
fröknäcke och hackad dill

Recept: Food Pharmacy

Recept - vegansk gubbröra