Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Hem/Kloka Råd/Hälsa & Träning/Hälsosamma recept/Påskdammsugare
Påskdammsugare.

Påskdammsugare

(10 stycken)

En påskig, lite nyttigare version av den svenska kondisklassikern.

Ingredienser:

100 g mörk choklad (minst 70 % kakao)

Kakdeg

  • 1 dl kokt quinoa
  • 2 msk kakaopulver
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 4 tsk arraksessens (frivilligt)
  • 2 dl riven kokos

Marsipan

  • 6 dl mandelmjöl 4 msk honung eller lönnsirap
  • 4 krm torkad gurkmeja

Gör så här:

Koka quinoan enligt instruktionerna på paketet. Låt svalna. Lägg quinoan i en mixer tillsammans med kakao, dadlar, arraksessens och kokos. Mixa till en slät deg. 

Mixa mandelmjöl, honung och gurkmeja (tillsätt gurkmejan lite i taget tills marsipanen får en färg som du är nöjd med).

Kavla ut marsipanen mellan 2 bakplåtspapper till ungefär 25×35 cm. Dela den i 3 lika stora längder, ca 8 × 35 cm (det är inte så jättenoga, men på ett ungefär).

Dela kakdegen i 3 lika stora bitar som du rullar till långa korvar. Lägg en rulle på respektive marsipanlängd, rulla marsipanen runt och nyp fast kanterna.

Skär den långa dammsugarrullen i mindre bitar. 

Smält chokladen i ett vattenbad och doppa ändarna på varje dammsugare i den. Lägg dammsugarna på ett fat och förvara dem i kylskåp.

Recept: Food Pharmacy

Recept på påskdammsugare