Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Hem/Kloka Råd/Hälsa & Träning/Hälsosamma recept/Rödbetsmuffins
Rödbetsmuffins.

Rödbetsmuffins

Rödbetor innehåller mycket fibrer och antioxidanter. De sägs kunna öka prestationen vid träning, hålla nere blodtrycket och hjälpa till att bilda nya celler. Dessutom är de söta och goda. Testa dessa färgglada och goda muffins som förvandlas till en härligt gul färg i ugn. Perfekt i påsk!

Ca 10 mindre muffins

(Tillagningstid ca 20 min)

  • Glutenfri • Laktosfri • Mjölkproteinfri • Utan tillsatt socker

Ingredienser:

  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk kokosolja
  • 3 ägg
  • 1 rå rödbeta (ca 70 g)
  • Toppa med vispad kokosgrädde och frystorkade hallon

Gör så här:

Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

Skala rödbetan och grovriv den.

Häll ner de torra ingredienserna i en mixer och mixa till ett mjöl. Häll ner resten av ingredienserna och mixa till en slät smet.

Häll upp i mindre muffinsformar och in i ugn i ca 12 min.

Servera som de är eller toppa med t ex vispad kokosgrädde och några frystorkade hallon. Mums!

Muffinsen går utmärkt att frysa in så kan du toppa dem vid servering.

Recept: Isabelle Ståhl @mellistipset

Recept på rödbetsmuffins