Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Hem/Kloka Råd/Hälsa & Träning/Hälsosamma recept/Regnbågsgazpacho
gazpacho.

Regnbågsgazpacho

(4-6 portioner)

På spanska betyder gazpacho "kall soppa". På Food Pharmacys språk betyder det dessutom massa fibrer och vitaminer. Den här lilla soppan innehåller en hel regnbåge av färger och kom ihåg att alltid blanda minst tre färger när du äter grönsaker.

På tal om något helt annat så är ju melon väldigt läskande i gazpacho.

Ingredienser:

  • 1 cantaloupemelon (ca 1 kg)
  • 1 fänkål
  • 4 salladslökar (med blast)
  • 1 citron
  • 1 zucchini
  • 3 dl vatten
  • 2 dl is (valfritt, för en ännu mer svalkande gazpacho)
  • 1 kruka citronmeliss (spara lite till garnering)
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här:

Skala melonen och skär i bitar. Ansa fänkålen och salladslökarna och skär dem i bitar. Skala citronen. Skär zucchinin i grova bitar. Tillsätt vatten och mixa allt förutom is och citronmeliss. Tillsätt citronmeliss och is och pulsa några gånger.

Spara gärna en liten melonbit som du skär upp i små tärningar och citronmeliss till garnering. Smaka av med salt och peppar. Servera i djupa skålar eller glas.

Recept: Food Pharmacy

Recept på gazpacho