Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Hem/Kloka Råd/Hälsa & Träning/Hälsosamma recept/Påsksoppa
påsksoppa.

Food Pharmacys påsksoppa

(4 portioner)

Ingredienser:

  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 blomkålshuvud, ca 500 g
  • 4 morötter, ca 300 g
  • 1 dl cashewnötter, blötlagda i 2-4 timmar
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1,2 liter vatten
  • 1 msk äppelvidervinäger
  • 1 tsk örtmix (se nedan)
  • salt och nymalen svartpeppar

Topping

  • 1 förp (à 380 g) förkokta kikärtor
  • ½ tsk kallpressad rapsolja
  • ½ tsk örtmix (se nedan)
  • blomkålsblasten

Örtmix

  • 4 msk torkad timjan
  • 4 msk torkad oregano
  • 2 msk torkad persilja
  • 2 tsk torkad salvia
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk finkornigt havs- eller bergssalt

Gör så här:

Värm ugnen till 100°. Sila av, skölj och torka kikärtorna helt torra med hushållspapper. Rosta på en plåt mitt i ugnen i 20 minuter.

Häll av och skölj nötterna. Värm ugnen till 175°. Ta bort de grövsta bladen från blomkålen, spara de späda. Blanda kålbladen med 1 tsk olja och en nypa salt. Lägg på en bakplåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, tills bladen har blivit lätt krispiga. Rör runt efter halva tiden.

Skala och hacka löken och vitlöken, fräs tills mjuka i lite olja i en gryta. Dela blomkålen i mindre bitar, skrubba och slanta morötterna. Lägg ner blomkål och morötter i kastrullen tillsammans med nötterna, vattnet och gurkmeja. Sjud tills blomkålen har mjuknat.

Mixa tills helt slätt med stavmixer, eller häll över i en blender och kör tills du har en slät och krämig soppa. Smaka av med vinäger, salt och peppar, och späd med mer vatten och du vill ha en tunnare soppa. Tillsätt till sist örterna och pulsa ett par gånger.  Servera soppan med de rostade kikärtorna och blomkålsblasten.

Recept: Food Pharmacy

 

Recept på vegansk påsksoppa