Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Hem/Kloka Råd/Hälsa & Träning/Hälsosamma recept/citronpannacotta i äggskal
Citronpannacotta.

Citronpannacotta i äggskal

(cirka 8 ägg)

Testa den här festliga desserten till påskbordet! 

 

Ingredienser:

  • 8 ägg
  • vegetabiliskt gelatinpulver eller gel, motsvarande 1 ½ gelatinblad
  • 1 citron, juice och zest
  • 2 ½ dl kokosgrädde
  • ½ dl honung
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 physalisbär

Gör så här:

Förbered äggskalen genom att pressa en spik mot äggets topp tills det blir ett hål. Skala försiktigt bort små bitar av skalet innan du häller ut ägget (släng det inte utan använd det till bak eller matlagning – får vi t ex föreslår att du gör en omelett?). Fortsätt ta bort skal tills du har ett halvt äggskal. Skölj ur ägget och låt torka.

Förbered gelatinpulvret enligt instruktionerna på förpackningen. Värm kokosgrädde, honung, citronsaft och skal i en kastrull, ta bort från värmen när det börjar koka. Rör ner gelatin, fördela i äggskalen och låt stå i kylen minst 3 timmar. Halvera physalisbären och tryck försiktigt ner en halva i vardera ägg före servering.

Recept: Food Pharmacy

Recept på citronpannacotta