Gå till innehåll
Sidfot
logo
  • Handla på Apoteket
    • Apotek & öppettider
    • Så e-handlar du
    • Leveransalternativ
    • Betalalternativ
    • Trygg e-handel
    • Handla åt någon annan
  • Support
    • Frågor & svar
    • Kontakta oss
    • Retur & reklamation
    • How to buy in other languages
  • För dig med läkemedel
    • Vår syn på läkemedel
    • Kroniska behandlingar
    • Äldre och läkemedel
    • Rådgivning
    • Extra stöd
    • Läkemedel och miljön
    • Hämta ut recept
    • Så fungerar receptköp*
  • Om Apoteket
    • Det här är Apoteket
    • Jobba på Apoteket
    • Pressrum
    • Våra egna varumärken
    • Apotekets kundklubb
    • Customer Club Registration
  • Mer från Apoteket
    • För vårdgivare & företag
    • Apodos
    • För leverantörer
    • Vår app
    • Våra filmer
Följ oss
FacebookInstagramYoutube
logo
Trygg e handelTillstånd av läkemedelsverketTillstånd av läkemedelsverket
KöpvillkorIntegritetspolicyCookiepolicyKundklubbens integritetspolicyMedlemsvillkor
© Apoteket AB 2009 - 2023-10-02 13:13:45 srv 206 branch 2023.14.0.13189-develop
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
Favoriter
Varukorg
Du har 0 produkter i din varukorg.
KampanjerKloka RådKundklubbTjänsterApoteket liveVarumärkenDoskund
Hem/Apotekets jul/Chokladtryffel med lakrits

Chokladtryffel med lakrits

Chokladtryffel med lakrits

ca 25 st

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad av god kvalité
  • 1 dl vispgrädde
  • 1⁄2 lakritsstång
  • 1 tsk honung
  • 1 msk smör
  • Kakao till garnering

Tips! För mer lakritssmak – använd en hel lakritsstång.

Gör så här

Hacka chokladen fint och lägg den i en skål, gärna rostfri. Krossa lakritsstången till små bitar i en mortel eller med en hammare i en kökshandduk.

Koka upp grädden på låg värme, tillsätt den krossade lakritsstången och honungen under omrörning. Sjud på låg värme 10-15 minuter. Se till så alla bitar av lakritsstången smälter. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och rör tills det blir en jämn chokladssmet. Om chokladen inte smälter direkt, ställ den rostfria skålen på plattan på svag värme och rör. Rör ner 1 msk smör. Häll upp smeten i en form, låt stå kallt i kylen minst 2 timmar.

Forma runda bollar som du rullar i kakao.

Rekommenderade julrecept

  • Citron- och lakritsrutor
    Citron- och lakritsrutor
  • Saffransgranola i julversion
    Food Pharmacys saffransgranola
  • Vitvinsglögg
    Vitvinsglögg