Så lämnar du in överblivna läkemedel

Läkemedel och farliga kemikalier hör inte hemma i naturen. Därför är det viktigt att du inte spolar ned överblivna läkemedel i avloppet, utan istället lämnar in dem till Apoteket. Här kan du läsa mer om hur läkemedel påverkar miljön och hur du kan hjälpa oss hjälpa miljön genom att lämna in dina gamla eller överblivna läkemedel.

500 medlemspoäng för miljön

Du kan lämna in alla möjliga olika sorters av läkemedel, se bara till att källsorteras som alla andra förpackningar: papp, plast, glas och metall för sig. För farligt avfall, sprutor och kanyler gäller särskilda regler som kan variera mellan olika kommuner.

Alla apotek i Sverige är skyldiga att ta emot överblivna läkemedel. Väljer du oss på Apoteket AB så erbjuder vi dig som är kundklubbsmedlem 500 bonuspoäng som tack för din insats. Du kan maximalt få poäng vid 4 tillfällen per år.

Den genomskinliga påsen är till för att personalen ska se att det inte är något annat än läkemedel i påsen. I påsen kan du lägga både receptbelagda läkemedel och receptfria läkemedel. Det går bra att hälla ihop burkar burkar med tabletter och kapslar samt tömma ur kartonger med tablettkartor i påsen, men du behöver inte trycka ut tabletterna från tablettkartorna.

Beställ hem Apotekets returkit