Hållbar utveckling – för ett liv i hälsa

Varje dag jobbar vi för att göra det enklare för alla att må bra. Det gäller även vår planet – en frisk miljö är en förutsättning för ett hälsosamt liv. Därför har hållbarhet alltid varit en del av Apotekets DNA. När hela världen kavlar upp ärmarna och siktar mot de gemensamma globala målen så sporrar det oss att vässa våra ambitioner ännu mer. 

Våra 3 fokusområden inom hållbarhet

1. Hälsosamma människor

Sverige har en bra folkhälsa, men det går att se ökade hälsoklyftor. Vissa delar av befolkningen mår allt sämre. Bland annat ökar psykisk ohälsa och övervikt. Det är inte hållbart. Vi vill vara med och vända på den utvecklingen.

Läs mer om hälsosamma människor

2. Hälsosamt företagande

Vi vill ha ett samhälle som är rättvist och gynnar alla, både på hemmaplan och långt bort. Därför ställer vi krav på att våra leverantörer ska ta hänsyn, både till sina medarbetare och miljön. På hemmaplan vill vi förstås vara en inkluderande och ansvarsfull arbetsgivare.

Läs mer om hälsosamt företagande

3. Hälsosam planet

Vi tittar alltid hur produkterna tillverkas samt förpackningsmaterialet och transportprocessen. Vi jobbar aktivt med att minska vårt avtryck så att du kan känna dig trygg med att det du köper hos oss inte påverkar klimatet mer än nödvändigt.

Läs mer om hälsosam planet

Apotekets hållbarhetsblogg

Miljö- och hållbarhetsfrågor har alltid legat oss varmt om hjärtat. Här får du ta del av aktuella nyheter och intressant information om vårt arbete mot en välmående planet.

Kom till bloggen