Hållbar utveckling - för ett liv i hälsa

 

En del av vårt DNA

Varje dag jobbar vi för att göra det enklare för alla att må bra. Det gäller även vår planet - en frisk miljö är en förutsättning för ett hälsosamt liv. Därför har hållbarhet alltid varit en del av Apotekets DNA.

För oss handlar hållbarhet om att värna om framtiden. Det gör vi tillsammans med våra kunder, leverantörer och många andra.

Vi och de andra apoteken i Sverige jobbar t ex för sätta press på läkemedelsföretagen att öka transparensen i sitt hållbarhetsarbete. Idag är det oftast hemligt hur läkemedel tillverkas. Det vill vi ändra på.

När du handlar hos oss kan du känna dig trygg med att du gör ett hållbart val. Det gäller vårt sortiment, våra transporter och hur vi driver våra apotek. Här kan du hitta det du behöver idag, utan att äventyra det kommande generationer behöver i morgon.

 

Våra ambitioner och mål

På längre sikt

  • Ska alla våra transporter och hemleveranser vara 100% fossilfria
  • Arbetar vi för en högre andel klimatsmarta förpackningar
  • Arbetar vi för en högre andel klimateffektiva materialval

Några av våra aktuella initiativ

  • Vi fasar in en ny e-handelskartong gjord på 100% återvunnet material
  • Vi testar att ersätta vår plasttejp med 100% återvinningsbar papperstejp
  • Vi undersöker möjligheten att ersätta bubbelplast och annat plastemballage med  ett pappersalternativ

Tre fokusområden formar vårt hållbarhetsarbete

Fler människor än någonsin lever idag ett liv i hälsa samtidigt som vi står inför vår tids största omställning. Vårt långsiktiga hållbarhetsarbete innebär att vi fokuserar på tre stora utmaningar som vi tar oss an tillsammans 

 

battre-halsa.jpg

Sverige har en bra folkhälsa, men det går att se ökade hälsoklyftor. Vissa delar av befolkningen mår allt sämre. Bland annat ökar psykisk ohälsa och övervikt. Det är inte hållbart. Vi vill vara med och vända på utvecklingen.

Läs mer om bättre hälsa

socialt-ansvar.jpg

Vi vill ha ett samhälle som är rättvist och gynnar alla människor, både på hemmaplan och långt bort. Därför ställer vi krav på att våra leverantörer ska ta hänsyn både till sina medarbetare och miljön. På hemmaplan vill vi förstås vara en inkluderande och ansvarsfull arbetsgivare.

Läs mer om socialt ansvar

hallbar-planet.jpg

Vi tittar inte bara på innehållet i produkterna vi säljer och hur de tillverkas, utan också på förpackningsmaterialet och hur transporten sker. Vi jobbar aktivt för att minska vårt avtryck så att du kan känna dig trygg med att det du köper hos oss inte påverkar klimatet mer än nödvändigt.

Läs mer om hållbar planet

 

branschbast-2019.png