Hållbar utveckling – för ett liv i hälsa

Apotekets ambitioner och mål

På längre sikt

  • Ska alla våra transporter och hemleveranser vara 100% fossilfria
  • Arbetar vi för en högre andel klimatsmarta förpackningar
  • Arbetar vi för en högre andel klimateffektiva materialval

Några av våra aktuella initiativ

  • Vi fasar in en ny e-handelskartong gjord på 100% återvunnet material
  • Vi testar att ersätta vår plasttejp med 100% återvinningsbar papperstejp
  • Vi undersöker möjligheten att ersätta bubbelplast och annat plastemballage med ett pappersalternativ

Senaste nytt

Vi arbetar ständigt för att bli mer hållbara. Du hittar våra senaste nyheter här.

 

3 fokusområden som formar vårt hållbarhetsarbete

Fler människor än någonsin lever idag ett liv i hälsa samtidigt som vi står inför vår tids största omställning. Vårt långsiktiga hållbarhetsarbete innebär att vi fokuserar på tre stora utmaningar som vi tar oss an tillsammans.

 

battre-halsa.jpg

1. Sverige har en bra folkhälsa, men det går att se ökade hälsoklyftor. Vissa delar av befolkningen mår allt sämre. Bland annat ökar psykisk ohälsa och övervikt. Det är inte hållbart. Vi vill vara med och vända på den utvecklingen.

Läs mer om bättre hälsa

socialt-ansvar.jpg

2. Vi vill ha ett samhälle som är rättvist och gynnar alla, både på hemmaplan och långt bort. Därför ställer vi krav på att våra leverantörer ska ta hänsyn, både till sina medarbetare och miljön. På hemmaplan vill vi förstås vara en inkluderande och ansvarsfull arbetsgivare.

Läs mer om socialt ansvar

hallbar-planet.jpg

3. Vi tittar inte bara på innehållet i produkterna och hur de tillverkas, utan också på förpackningsmaterialet och transportprocessen. Vi jobbar aktivt med att minska vårt avtryck så att du kan känna dig trygg med att det du köper hos oss inte påverkar klimatet mer än nödvändigt.

Läs mer om hållbar planet

En del av vårt DNA

Varje dag jobbar vi för att göra det enklare för alla att må bra. Det gäller även vår planet – en frisk miljö är en förutsättning för ett hälsosamt liv. Därför har hållbarhet alltid varit en del av Apotekets DNA. När hela världen kavlar upp ärmarna och siktar mot de gemensamma globala målen så sporrar det oss att vässa våra ambitioner ännu mer.  

För oss handlar hållbarhet om att värna om framtiden. Det gör vi tillsammans med våra kunder, leverantörer och många andra. Läs mer om vårt sociala ansvar här.

 

 

Apo_SBI_2021_Landningssida_697x254px.png