Hem / Om läkemedel
 

Stöd för dig med läkemedel


Här hittar du information om läkemedel – hur några vanliga läkemedel verkar och ska användas på bästa sätt, samt hur de tas om hand när du inte behöver dem längre. Dessutom hittar du här information om förenklad hantering och leverans för dig som behöver det.

Längre behandlingar

Vi har samlat information om några av de vanligaste läkemedelsgrupperna. Ta reda på vad som är bra att tänka på om du har behandling mot vissa kroniska sjukdomar eller använder preventivmedel.

Läs mer

Håll koll på dina mediciner

Med Apoteket DosPac får du dina mediciner förpackade i dagliga dospåsar. Varje dospåse innehåller de läkemedel du ska ta vid ett och samma tillfälle och är tydligt märkt med dina personuppgifter, vad påsen innehåller och när medicinerna i påsen ska tas. På så sätt får du kontroll på att du doserar rätt och vid rätt tidpunkt.

Läs mer om DosPac

Hemskickat

Det finns tillfällen när det passar bättre att få medicinen hemskickad än att gå till apoteket. Vi har olika leveranslösningar, utöver e-handeln, som gör det enklare för dig att få din medicin.

 Mer om leveranser

Bättre koll med EES

Elektroniskt expertstöd, EES är ett verktyg för bättre läkemedelsanvändning. Med ditt samtycke kan farmaceuten med EES jämföra alla läkemedelsrecept och analysera eventuella risker för läkemedelskrockar, olämpliga läkemedel eller feldoseringar.

Läs mer om elektroniskt expertstöd (EES)

Medicin på resa

Behöver du har läkemedel med dig när du ska ut och resa? Beroende på vilka läkemedel du använder och vilket land du ska resa till är reglerna olika. Här kan du läsa vad som gäller.

Resa med läkemedel

Överblivet 

Hjälp oss att minska miljöpåverkan av läkemedel genom att lämna in det som blir kvar när du har avslutat din behandling. Vi förbränner dem på ett säkert sätt.

Läs mer

Extra stöd

För dig som är äldre eller har äldre anhöriga med läkemedel: Ta reda på vilka läkemedel som är olämpliga och ta del av särskilt anpassad information. Koll på läkemedel är ett samarbete mellan SPF, PRO och Apoteket.

Koll på läkemedel

På medicininstruktioner.se finns stöd och kunskap kring hur du ska hantera vissa läkemedel eller medicinska hjälpmedel. Sajten riktar sig till dig som har fått läkemedel på recept.

Medicininstruktioner.se


 

Chatta med läkare dygnet runt

Slipp telefonköer och väntrum! Hos Apotekets samarbetspartner Doktor24 kan du enkelt få hjälp med dina vårdärenden via chatt eller video. Doktor24 har öppet dygnet runt, även helger och röda dagar. Avgiften är 0 kr, både för barn och vuxna.

Läs mer om Doktor24

Djurvård på nätet

Apoteket finns till för alla familjemedlemmar. Som kund hos oss får du rabatt hos FirstVet, din veterinär på nätet. Boka ett videomöte för råd, snabb diagnos eller remiss till ditt husdjur. 

Läs mer om FirstVet