Hem / Om läkemedel
 

Bra att veta om läkemedel


Här hittar du information om läkemedel – hur några vanliga läkemedel verkar och ska användas på bästa sätt, samt hur de tas om hand när du inte behöver dem längre. Dessutom hittar du här information om förenklad hantering och leverans för dig som behöver det.

Längre behandlingar

Vi har samlat information om några av de vanligaste läkemedelsgrupperna. Ta reda på vad som är bra att tänka på om du har behandling mot vissa kroniska sjukdomar eller använder preventivmedel.

Läs mer

Apodos – enkelt & säkert

För dig som har många läkemedel erbjuder Apoteket, via vården, dosförpackade läkemedel. En särskild förpackning innehåller mediciner för varje doseringstillfälle, för att förenkla behandlingen och minska risken för misstag.

Läs mer om Apodos

Hemskickat

Det finns tillfällen när det passar bättre att få medicinen hemskickad än att gå till apoteket. Vi har olika leveranslösningar, utöver e-handeln, som gör det enklare för dig att få din medicin.

 Mer om leveranser

Medicin på resa

Behöver du har läkemedel med dig när du ska ut och resa? Beroende på vilka läkemedel du använder och vilket land du ska resa till är reglerna olika. Här kan du läsa vad som gäller.

Resa med läkemedel

Överblivet 

Hjälp oss att minska miljöpåverkan av läkemedel genom att lämna in det som blir kvar när du har avslutat din behandling. Vi förbränner dem på ett säkert sätt.

Läs mer

Extra stöd

För dig som är äldre eller har äldre anhöriga med läkemedel: Ta reda på vilka läkemedel som är olämpliga och ta del av särskilt anpassad information. Koll på läkemedel är ett samarbete mellan SPF, PRO och Apoteket.

Koll på läkemedel

På medicininstruktioner.se finns stöd och kunskap kring hur du ska hantera vissa läkemedel eller medicinska hjälpmedel. Sajten riktar sig till dig som har fått läkemedel på recept.

Medicininstruktioner.se

Vårdcentral på nätet

Mycket av det du kan få hjälp med på vårdcentralen kan skötas digitalt. Apotekets samarbetspartner Min Doktor är Sveriges största vårdcentral på nätet. Dit kan du vända dig om du behöver undersökning, diagnos eller behandling för sådant som lämpar sig för digital vård.

Läs mer

Djurvård på nätet

Apoteket finns till för alla familjemedlemmar. Som kund hos oss får du rabatt hos FirstVet, din veterinär på nätet. Boka ett videomöte för råd, snabb diagnos eller remiss till ditt husdjur. 

Läs mer om FirstVet