Hem / Om läkemedel
 

Stöd för dig med läkemedel


Här hittar du bland annat information om läkemedel – hur några vanliga läkemedel verkar och ska användas på bästa sätt. Du hittar även information om hur du enkelt förnyar dina recept samt hur vi kan hjälpa dig säkerställa att du doserar rätt. 

Lång behandling

Vi har samlat information om några av de vanligaste läkemedelsgrupperna. Ta reda på vad som är bra att tänka på om du har behandling mot vissa kroniska sjukdomar eller använder preventivmedel.

Läs mer

Förnya recept

Tillsammans med Doktor24 kan du enkelt förnya dina recept. Doktor24 har öppet dygnet runt, året runt. Avgiften är 0 kr, både för barn och vuxna.

Läs mer om Doktor24

Rätt mängd i rätt tid

Med Apoteket DosPac får du dina mediciner förpackade i dagliga dospåsar. På så sätt får du kontroll på att du doserar rätt och vid rätt tidpunkt.

Läs mer om DosPac

Hem till dörren

Det finns tillfällen när det passar bättre att få medicinen hemskickad än att gå till apoteket. Vi har olika leveranslösningar, utöver e-handeln, som gör det enklare för dig att få din medicin.

 Mer om leveranser

Rätt kombinationer

Med ditt samtycke kan farmaceuten med EES jämföra alla läkemedelsrecept och analysera eventuella risker för läkemedelskrockar, olämpliga läkemedel eller feldoseringar.

Läs mer om elektroniskt expertstöd (EES)

Resa med läkemedel

Behöver du ha läkemedel med dig när du ska ut och resa? Beroende på vilka läkemedel du använder och vilket land du ska resa till är reglerna olika. Här kan du läsa vad som gäller.

Resa med läkemedel